F-16’lar o bombaları kullandı !

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Kuzey Irak’taki PKK kamplarına düzenlenen hava harekatında ilk kez, TÜBİTAK tarafından geliştirilen beton delici bombaları kullandı.Diyarbakır’da bulunan 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’ndeki Pars ve Atmaca filolar

F-16’lar o bombaları kullandı !

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Kuzey Irak’taki PKK kamplarına düzenlenen hava harekatında ilk kez, TÜBİTAK tarafından geliştirilen beton delici bombaları kullandı.

Diyarbakır’da bulunan 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’ndeki Pars ve Atmaca filolarına bağlı 16 adet F-16 savaş uçağı, tam mühimmatlı olarak dün gece saat 22.00 sıralarında peş peşe havalandı. Kandil ve çevresindeki terör kamplarına yönelik düzenlenen operasyonda savaş uçaklarının TÜBİTAK Savunma Sanayi Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tarafından geliştirilen beton delici bombaları kullandığı öğrenildi. Ardışık delici harp başlıklı bombanın bugüne kadar geliştirilen en üstün beton delici bomba özelliğini taşıdığı bildirildi.

Hava operasyonuna katılan 16 adet F-16 savaş uçağı belirlenen mevzilere bomba yağdırdıktan sonra sorunsuz bir şekilde üslerine geri dönüş yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler