Ev sahipleri dikkat! Aniden ceza kesilebilir

Geçen yıl düşük kira geliri beyan eden veya herhangi bir bildirimde bulunmayan 367 bin 247 ev sahibi Maliye'nin radarına takıldı.Gelir İdaresi Başkanlığı bu yıl Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi ile doldurulan Gayrimenkul Sermaye İradı (GMSİ) bey

Ev sahipleri dikkat! Aniden ceza kesilebilir

Geçen yıl düşük kira geliri beyan eden veya herhangi bir bildirimde bulunmayan 367 bin 247 ev sahibi Maliye'nin radarına takıldı.

Gelir İdaresi Başkanlığı bu yıl Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi ile doldurulan Gayrimenkul Sermaye İradı (GMSİ) beyanname sayısının ise 1 milyon 346 bin olmasını planlıyor.

İdare tarafından bankadan gelen bilgiler doğrultusunda otomatik vergilendirme yapılmasına rağmen mükellef kendi beyanına göre de beyanname doldurabiliyor.

2015 yılında da kira gelirini eksik beyan edenlerin elektronik ortamda tespiti devam edecek. Gelir İdaresi Başkanlığı belediyeler, elektrik dağıtım şirketleri, PTT, banka ve tapu müdürlüklerinden aldığı bilgiler doğrultusunda kiracı envanterini güncelleme uygulamasına devam edecek.

3 bin 300 liralık istisna tutarının üzerindeki kira gelirleri için vergi ödemeyene ceza gelecek.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler