Eşini ve Çocuğunu dövene meclis yasak !

 Anayasa Uzlaşma Komisyonu, milletvekili olma kriterlerini belirlerken dikkat çekici bir karara imza attı. Yeni anayasasının yazımını sürdüren Anayasa Uzlaşma Komisyonu, son toplantısında milletvekili seçilme yeterliliklerini masaya yatırdı. 4 partinin te

Eşini ve Çocuğunu dövene meclis yasak !

 

Anayasa Uzlaşma Komisyonu, milletvekili olma kriterlerini belirlerken dikkat çekici bir karara imza attı.
 
Yeni anayasasının yazımını sürdüren Anayasa Uzlaşma Komisyonu, son toplantısında milletvekili seçilme yeterliliklerini masaya yatırdı.
 
4 partinin temsilcileri, son dönemde artan kadına yönelik şiddet suçlarını ve vekillerin bu konuda topluma örnek olma pozisyonunu dikkate alarak önemli bir karar aldı.
 
Buna göre, 'kadına ve çocuğa yönelik şiddet, cinsel dokunulmazlığın ihlali, işkence ve insanlığa karşı işlenen' suçlardan mahkum olan kişilerin milletvekili seçilmemesi hükme bağlandı.
 
"Türk Parlamentosu Açısından Son Derece Önemli"
 
Kararla ilgili olarak AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, "Güçlünün zayıfa yönelik uyguladığı en eski ve en köklü zulmün karşılığında bütün bir ülkenin temsilini üstlenen kişilerce işlenmiş olmasına karşı da böyle bir duruşun sergilenmesi, Türk parlamentosu açısından, tüm partiler açısından ifade ediyorum; son derece önemli" dedi.
 
Böylece ne kadar ceza aldığına bakılmaksızın, eşine ve çocuklara şiddet uyguladığı mahkeme kararıyla tespit edilenler milletvekili olamayacak.
 
"En Az TBMM'de Sıfır Olmalı"
 
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise  “Genel Kurul'dan başlamak milletvekillerinden, ki topluma illerine bölgelerine örnek olan insanlar olması gereken insanlar. En azında burada şiddetin sıfır olması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.
 
CHP Manisa Milletvekili Hasar Ören de, "Bence hanımına veya çocuklarına şiddet uygulayan bir insanının da milli iradenin temsil edildiği yerde olmasını çok doğru bulmuyorum" dedi.
 
"Kamu Görevlilerini de İçermeli"
 
Milletvekilleri uygulamanın kamu görevlilerini de içermesi gerektiği görüşünde.
 
AK Partili Uslu, "Çocuk istismarcısı, eşine şiddet uygulayan kişilerin de yine devleti ve devletin gülen yüzünü, devletin güvenilir yüzünü temsil eder amu personeli. Dolayısıyla o yüzü temsil ederken de güven uyandıracak bir geçmiş ve kişiliğe sahip olmalı ki kamu hizmetini en iyi biçimde yerine getirsin" şeklinde konuştu.
 
CHP'li Hasan Ören de Uslu'ya paralel olarak, "Bürokrasideki insanlar da örnek olmak zorundadır. Nasıl ki bir vali, kaymakam örnek oluyorsa bir genel müdür, bir müsteşar da örnek olacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem