Erdoğan'ın Köşk formülü bu mu ?

PUTİN-MEDVEDEV MODELİNİN ÖNÜ AÇILACAKÇankaya Köşkü, Başbakanlık ve AK Parti tasarımı 30 Mart seçimlerine endekslenmiş görülüyor. Yerel seçimde alınacak sonuç, 11 yıllık AK Parti iktidarı için yeni bir milat olacak. Burada kritik eşik yüzde 40 oy oranı. Bu

Erdoğan'ın Köşk formülü bu mu ?

PUTİN-MEDVEDEV MODELİNİN ÖNÜ AÇILACAK

Çankaya Köşkü, Başbakanlık ve AK Parti tasarımı 30 Mart seçimlerine endekslenmiş görülüyor. Yerel seçimde alınacak sonuç, 11 yıllık AK Parti iktidarı için yeni bir milat olacak. Burada kritik eşik yüzde 40 oy oranı. Bu oran aşılırsa Rusya’daki gibi ‘Putin-Medvedev’ modelinin önü açılıyor. AK Parti’nin yüzde 40’ın altına inmesi halinde ise yepyeni oyun planları gündemde. AK Partililerin Köşk’e çıkmayacak bir Erdoğan’ı bırakmaya niyetleri yok.

BAŞKANLIK SİSTEMİ RAFA KALKTI

Gezi Parkı olayları sonrası başkanlık sistemi rafa kaldırıldı. Erdoğan’ın ikinci seçeneği parti içinde genel kabul gören ‘partili cumhurbaşkanı’ formülüydü. Yani Erdoğan, Köşk’e çıkacak yerine büyük olasılıkla Gül gelecekti. 17 Aralık operasyonu sonrası ise artık “Erdoğan’sız Köşk formülü” konuşulmaya başladı.

ERDOĞAN'A 'DEVAM' MİTİNGİ

Keskin kutuplaşmanın yüzde 50 halk desteğini zorlaştırdığını iddia edenler, Erdoğan’ın aday olmayacağını söylüyor. Bu durumda Gül yeniden aday olacak. AK Parti, Köşk’e aday olmasa dahi Erdoğan’ın partinin başında kalmasında ise ısrarcı. Erdoğan’ın Köşk’e çıkmaması durumunda bile aktif siyasete devamı için şimdiden arayışlar başladı. AK Parti kurmayları, sadece kendilerinin değil halkın da yoğun talebi olacağı gerekirse ‘1 milyon kişinin toplanacağı’ mitinglerle Erdoğan’a ‘devam’ deneceğini savunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem