Erdoğan ve Trump G20'de görüşecek

ABD Başkanı Donald Trump G20 Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek.

Erdoğan ve Trump G20'de görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arjantin’de düzenlenecek G20 zirvesinde ABD Başkanı Donald Trump ile görüşecek. 

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, ABD Başkanı Donald Trump’ın 30 Kasım'da Arjantin’de düzenlenecek G20 zirvesinde devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmelerde bulunacağını ifade etti. Sanders, Trump’ın ikili temasları kapsamında Rusya devlet Başkanı Vladimir Putin, Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşeceğini belirtti. 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, ABD Başkanı Trump'ın, G20 zirvesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşeceğini duyurdu. Bolton, Trump’ın Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüşme planının olmadığını ifade etti. 

Öte yandan, Trump’ın G20 zirvesi kapsamında ABD ile Çin'in gümrük tarifelerini karşılıklı olarak artırmasının ardından ilk kez Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile bir araya gelmesi bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem