Erdoğan talimatı verdi !

Üç ay önce tebdili kıyafetle Bodrum kıyılarını dolaşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatının ardından koylardaki kaçak yapılar tek tek yıkılmaya başlandı.Sabah'ın haberine göre; Özel bir ekip kuran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 3 aylık denetim sür

Erdoğan talimatı verdi !

Üç ay önce tebdili kıyafetle Bodrum kıyılarını dolaşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatının ardından koylardaki kaçak yapılar tek tek yıkılmaya başlandı.

Sabah'ın haberine göre; Özel bir ekip kuran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 3 aylık denetim sürecinde birçok binayı mühürlerken, kaçak yapılarla ilgili de yıkım kararı aldı. Denetimlerde Bodrum'un Göltürkbükü Belediyesi'ne bağlı Cennet Koyu'ndaki 33 yapı İmar Kanunu gereğince mühürlendi. Göltürkbükü Belediyesi, bakanlığın mühürlediği 33 yapıya idari para cezası kesti. Yine aynı bölgede bulunan 1 yapının imara aykırı bölümlerinin yıkımına başlandı. Ruhsat noktasında sıkıntılı olan 22 yapı da ruhsatlandırıldı. Bakanlık ve belediye, kaçak durumdaki 10 ayrı binayı yıkma kararı aldı.

TORBA'DA 15 YAPI

Güvercinlik Köyü'ndeki 320 yapı için yıkım kararı alınırken, Torba'da 7'si otel olmak üzere 15 yapı mühürlendi. 3 otel için de yıkım kararı çıktı. Başbakan Erdoğan'ın yaz aylarında yaptığı denetimin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçmişti. Talimatın ardından görevlendirilen özel ekip, Bodrum kıyılarını mercek altına almıştı. Koylarda kıyı kenar çizgisi, ruhsat ve kaçak kat incelemeleri yapan yetkililer, 3 aylık denetimin ardından kanuna aykırı yapıları Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a rapor etti.

SÜRE VERİLDİ

Bakanlık, ilçe belediyeleriyle işbirliği yaparak Bodrum koylarındaki kaçak yapı denetimlerini büyük ölçüde tamamladı. Tespit çalışmalarının ardından kaçak yapı sahiplerine tebligatla 'yıkacağız' uyarısında bulunuldu. Bakanlık, kaçak yapıları sahiplerinin yıkması için süre tanıdı. Bodrum koylarından başlayan kaçak yapı avı kısa süre içinde denize kenarı bulunan diğer illere de sıçramıştı. Hatta İstanbul'daki Boğaz'ı da mercek altına alınarak kaçak eğlence mekanları tespit edilmeye başlanmıştı.

EN BÜYÜK YIKIM GÜVERCİNLİK'TE

Bakanlığın denetimleri sonucunda en büyük yıkımın Güvercinlik'te olacağı ortaya çıktı. Mumcular Belediyesi tarafından kaçak olduğu gerekçesiyle 320 yapı mühürlendi. Kaçak ve ruhsatsız olduğu tespit edilen binaların tümü için yıkım kararı alındı. Çöp sorunuyla da gündeme gelen Torba'daki kaçak yapı denetimleri de büyük ölçüde tamamlanmış durumda. Torba Belediyesi bu yapıların ruhsata aykırı kısımlarının yıkılmasını isteyerek binaları mühürledi ve idari para cezası uyguladı. Belediye buradaki 3 otel için yıkım kararı aldı.

BAKAN BAYRAKTAR'IN MUĞLA DOSYASI HAZIR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün Muğla'ya çıkarma yapacak. Erdoğan'a, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da refakat etmesi bekleniyor. Bayraktar, Başbakan'ın Bodrum'daki kaçak yapı konusunu tekrar gündeme getirme ihtimaline karşılık 3 aylık süre zarfında yapılan denetimlerin ayrıntılı dosyasını hazırladı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler