Erdoğan'ın mitingiyle ilgili şok itiraf!

Kız çocuklarını miting alanına yerleştirmişler ve...

Erdoğan'ın mitingiyle ilgili şok itiraf!
Bayburt'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet  Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında daha önce görevden ihraç edilen ve  örgütün sözde "emniyet imamı" olduğu öne sürülen memurun yargılanmasına başlandı.  Bayburt Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, örgüt içi  talimatların aktarıldığı ByLock, Eagle, Tango gibi programları kullandığı ve 15  Temmuz darbe girişimi sırasında bu programlar üzerinden sorumlu olduğu emniyet  personeline mesajlar attığı ileri sürülen eski Demirözü İlçe Milli eğitim  Müdürlüğü çalışanı tutuklu sanık E.O, avukatı ile yakınları hazır bulundu. Hakkında, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme",  "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme suçunun beraberinde başka suç  işleme" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından dava açılan sanık E.O,  savunmasını tutuklu bulunduğu Gümüşhane E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz  Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden yaptı.E.O, iddianamede bahsedildiği gibi örgüte ait şifreli haberleşme  programı ByLock ya da diğer programları kullanmadığını ve programları da herhangi  birinin telefonuna kurmadığını iddia etti.  Tanık H.K, yargılaması yapılan sanık E.O'yu, Demirözü İlçe Emniyet  Amirliği'nde ataması yapıldıktan sonra "Eyüp" kod adıyla yine kod adı "Feti" olan  eski emniyet imamı F.K isimli öğretmenin tanıştırdığını söyledi. Bayburt'a ataması yapılmadan önce örgüte ait şifreli haberleşme  programı Eagle'ı kullandığını anlatan tanık H.K, Bayburt'a geldikten sonra sohbet  hocalarının talebiyle bu programın yerine yine örgüte ait haberleşme programı  Tango'yu kullanmaya başladığını belirtti. Örgüt üyelerinin kullandığı Tango isimli haberleşme programında sanık  E.O'nun da "Eyüp" kod adıyla kayıtlı olduğunu ifade eden H.K, "Darbe girişimi  gecesi izinli olduğum için memleketimdeydim. Olayı saat 23.00 gibi televizyondan  öğrendim. Saat 23.30 ya da 23.45 gibi 'Eyüp' isimli şahıstan Tango isimli  programdan, 'Şu an darbe yapılıyor. Askerle karşı karşıya gelmeyin, silah  kullanmayın' şeklinde mesaj geldi." diye konuştu.

  MİTİNG ALANINA KIZ ÇOCUKLARINI YERLEŞTİRDİLER 

Tanık E.Ö. de 21 Mart 2014'te o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın Erzurum mitingi olduğunu ve bu mitingde cemaat  mensuplarının miting alanının ön kısımlarına 150-200 civarında kız çocuğunu  yerleştirdiğini belirterek, şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan konuşmaya başladı,  konuşmasında Fetullah Gülen'le ilgili sözlerini söylemeye başlayınca bunlar  protesto maksatlı olarak bu kızları miting alanının dışına çekmeye başladılar.  Biz de komşularımızla birlikte miting alanının arka kısımlarındaydık. Bunlar yine  miting alanının arka tarafına o zamanki Samanyolu TV, Cihan Haber Ajansı gibi  kendi basın kuruluşlarını konuşlandırmış bekliyorlardı. Miting alanından çıkanlar  sanki Erzurum halkı Sayın Cumhurbaşkanımızı istemiyormuş algısı oluşturmaya  çalıştılar. Mitingden çıkan bu kişiler de o kameralara beyanat veriyordu.

 Bu sanık E.O. da onlardan birisiydi. Cihan Haber Ajansı'na  Cumhurbaşkanımızla ilgili 'Yalan söylemesin, burada insanları aldatmasın',  'Erzurum hocasına sahip çıkıyor, görüyorsunuz, biz buraya hakaret dinlemeye  gelmedik, icraatlarını anlatsın' gibi sözler söyledi. Biz de bunları duyunca bu  kişiyi kameranın karşısından itip geri çektik." C.K isimli tanık da kendisinin polis memuru olduğunu, sanık E.O'nun  kendilerinin sohbet hocası olduğunu, sohbete katılan kişilerden, kamu görevinden  ihraç olan memurlar için çeyrek altın istediğini beyan etti.Örgüte ait şifreli haberleşme programlarını kullandığını ve bu  programı sanık E.O'nun yüklediğini anlatan tanık C.K, "Evime geldiğinde benim  telefonuma Eagle programını kurmak için telefonumu istedi. Ben de telefonumu  verdim. Telefonum iPhone olduğu için 'buna kuramıyoruz' dedi. Ben de eşimin  telefonunu getirdim, programı o telefona kurdu. Darbe girişimi gecesine kadar  dua, ayet, hadis gelen programdan 15 Temmuz gecesi askerin yönetime el koyduğu  belirtilerek, direnmememiz, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından silahların istenmesi  durumunda da silahları teslim etmememiz istendi." şeklinde beyanda bulundu. Tanık ifadelerinin ardından söz verilen sanık E.O, tanık beyanlarına  karşılık ise "Beni niçin tanıdıklarını söylediklerini, neden benim ismimi  verdiklerini merak ediyorum." dedi.  Mahkeme heyeti, sanık müdafisinin de savunmasını alarak duruşmayı  erteledi.

CİHAN HABER AJANSI BU HABERİ ABONELERİNE SERVİS ETMİŞTİ 

Başbakan Erdoğan Rize mitinginden sonra Erzurum'a havayoluyla geldi. Partisi tarafından İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Başbakan, Gülen'e yüklenince, alandaki binlerce kişi miting alanını terk etti.Bu sırada bazı partililer, protestoyo görüntüleyen basın mensubunu linç etmek istedi. Erzurumlular, Başbakan'ın Gülen'e yönelik sözlerini yakışıksız ve çirkin bulduğunu belirterek, "Hocaefendi'nin memleketinde, Hocamıza laf söyletmeyiz" dediler. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler