Erdoğan'ın Gazze şiiri ağlattı

Gazze'ye destek toplantısında Emine Erdoğan'ın okuduğu şiir herkesi duygulandırdı. İşte o şiir...

Erdoğan'ın Gazze şiiri ağlattı

Açılış konuşmasında göz yaşlarına engel olamayan Emine Erdoğan, Gazze'deki insanlık dramını vurucu cümlelerle anlattı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın ev sahipliğinde düzenlenen "Gazze'ye destek için İstanbul Buluşması" toplantısına Emine Erdoğan'ın gözyaşları damgasını vurdu. Yerli ve yabancı basının büyük ilgi gösterdiği toplantıya İslam dünyasından ve Arap ülkelerinden büyük katılım sağlandı.

ÇARPICI VE DUYGULU AÇILIŞ

Açılış konuşmasını yapan Erdoğan, "Sadece iki haftada 800'e yakın insan öldü. Şahit olduğumuz manzarayı kelimelerle ifade etmek mümkün değil” dedi.

“Elektriği suyu kesilmiş siviller dünyanın gözü önünde insanlık dışı yöntemlerle öldürülüyorlar” diye konuşan Erdoğan, şunları söyledi: “Bu vahşet, aymazlık ve duyarsızlığın boyutlarını açıkça ortaya koyuyor. Özellikle kadınların ve çocukların bulunduğu durumu anlatmak için kelimeler kifayetsiz kalıyor, çocuklar oyun oynadıkları parklarda bisikletlerin üzerinde öldürüldü. Camilere sığındılar orada öldürüldüler” ifadesine yer verdi.

KiMLER KATILDI?

Toplantıya Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad eşi Esma Esad, Katar Emiri'nin eşi Nasser Al - Missned, Ürdün Kraliçesi Rania, Lübnan Cumhurbaşkanı Eşi Vefa Süleyman, Pakistan Başbakanı'nın eşi Begüm Fazia Yusuf Rıza Gilan, Libya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi'nin kızı Dr. Ayşe Muammer Al Kaddafi, Suriye Devlet Bakanı Dr. Beşhar Al Shaar, Ürdün Planlama Bakanı Suhair Ali, Suriye Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Dr. Diar Al Hajaref katıldı.

Fransız ve Türk askeri gözlemci

Gazze ateşkesi için Mısır'ın girişimiyle müzakere edilen anlaşma çerçevesinde diplomatların, Refah ve Kerem Şalom geçişlerine Fransız ve Türk askeri gözlemcilerini yerleştirmeyi planladığı bildirildi. Plana göre, Hamas'ın bölgeden çıkarılmasından 18 ay sonra Filistin Yönetiminin Gazze'ye geri dönüşünün öngörüldüğü belirtildi.

Nazım'ın şiiri herkesi duygulandırdı

İşte Emine Erdoğan'ın okuduğu, Nazım Hikmet'in 'Kız Çocuğu' şiiri...

Kapıları çalan benim

Kapıları birer birer.

Gözünüze görünemem

Göze görünmez ölüler.

Hiroşima'da öleli

Oluyor bir on yıl kadar.

Yedi yaşında bir kızım,

Büyümez ölü çocuklar.

Saçlarım tutuştu önce,

Gözlerim yandı kavruldu.

Bir avuç kül oluverdim,

Külüm havaya savruldu.

Benim sizden kendim için

Hiçbir şey istediğim yok.

Şeker bile yiyemez ki

Kâat gibi yanan çocuk.

Çalıyorum kapınızı,

Teyze, amca, bir imza ver.

Çocuklar öldürülmesin

Şeker de yiyebilsinler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem