Erdoğan'dan spikere "ben kral değilim" tepkisi!

Alman spikere tepki gösterdi...

Erdoğan'dan spikere "ben kral değilim" tepkisi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alman yayın kuruluşu ARD'ye konuştu. İdam cezasıyla ilgili "Halk şuan ölüm cezası istiyor. Siz siyasiler olarak buna yok diyemezsiniz. Parlamentoda bu talep yapılır. Meclis tabi bunun kararını kendisi verir. Eğer Meclis böyle bir karar alırsa bu adım atılır. Eğer bu adım atılmazsa yapılacak bir şey yok." dedi.

"BEN KRAL DEĞİLİM!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın meclisi işaret etmesi üzerine Alman muhabir "Şu anda bu sorumluluğu halka, meclise bırakmış oluyorsunuz. Siz Cumhurbaşkanı olarak kararları verme konusunda güçlü bir kişilik olduğunuzu bugüne kadar göstermiş oldunuz. Yaniz siz ölüm cezasının gelmeyeceğini söyleyemezsiniz. " şeklindeki sorusuna ise "Kim söylüyor benim karar verme yetkim var mı? Ben kral değlim. Ben sadece bir Cumhurbaşkanıyım! Türkiye'de karallık yok!" diyerek karşılık verdi.

"HALKI DİNLEMEK ZORUNDASINIZ!"

Bunun üzerine spiker "Ama güçlü bir Cumhurbaşkanısınız." deyince, Erdoğan "Güçlü olmak yasalara aykırı davranma hakkını doğurmaz! Ama halkıda dinlemek zorundasınız. Halkı dinlediğim için bugün Cumhurbaşkanıyım." diyerek cevap verdi.

MÜLTECİ SORUNUYLA İLGİLİ AVRUPA'YA YÜKLENDİ

Türkiye ve AB arasında yapılan, Geri Kabul Anlaşması'ıyla ilgili AB'yi eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan şu sözlerle Avrupa'ya yüklendi:

"Avrupa Birliği bu bağlamda sözünü tutmadı. Batı bu anlamda ne yaptı? Sadece sembolik adımlar atmış olabilir. Biz mülteciler konusunda sözümüzün arkasındayız. Biz para gelsin gelmesin Suriyeli, Iraklı mültecilere yardıma devam edeceğiz. 2015'te vize serbestisinin başlaması gerekiyordu. Biz hangi sözleri verdiysek, o sözleri yerine getireceğiz. AB'de verdiği sözleri yerine getirmeli."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler