Erdoğan'dan net mesaj: "Tüm dünya göz yumsa da..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit aileleriyle iftarda buluştu.

Erdoğan'dan net mesaj: "Tüm dünya göz yumsa da..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'deki şehit aileleriyle iftar buluşmasında konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "Türkiye'nin girişimleri ve kimi vicdanlı Batılıların girişimleriyle bu zulme seyirci kalınmıştır. Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. Tüm dünya göz yumsa da biz İsrail zulmüne rıza göstermeyeceğiz. Kudüs'ün İsrail tarafından gasbedilmesine asla izin vermeyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

- Şunu özellikle hatırlatmak isterim sakın üzülmeyin şehit yakını olmak üzülmeyi değil tam aksine çünkü onlar sıradan bir ölü değil. Bizim milletimiz tarih boyunca şehitleri ve gazilerinin açtığı yollarda ilerlemiş, devletler kurmuş en zor dönemlerinde bile ayakta kalmayı başarmıştır. 

- Önce Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda saldırıları püskürttük. Bu millet namusunu Çanakkale'de çiğnetmediği gibi yeni devletini kurmak için kolları sıvadı. Vermeceğimiz bu cennet vatanı kahramanlarımızla ebediyete kadar koruyacağız. 15 Temmuz istikbalimize yönelik son saldırıydı. Milletçe tek yumruk olarak FETÖ'nün alçak girişimini başarısızlığa uğrattık. O gece ülkesi için kıyama duran bu uğurda hayatını kaybeden yaralanan herkesten Rabbim razı olsun. 

- Şehit yakınlığı ve gazilik unvanları en büyük iftihar vesilesidir. Onlara milletimizin vefasını göstermek için çok önemli imkanlar sağlıyoruz. Gazilerimizin ve şehitlerimizin mağdur olmamaları için her türlü tedbiri alıyoruz. Unutmayınız şehit yakını ve gaziler olarak sizler bu ülkenin en ulvi değerlerini temsil ediyorsunuz.

- Külliye'nin çevresinde 29 vatandaşımız şehit oldu. 36 vatandaşımız yaralandı. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı'nda toplam 126 Mehmetçiğimiz şehit oldu. Afrin'de 4456 teröristi etkisiz hale getirdik. Kuzey Irak'ta 403 teröristi etkisiz hale getirdik. Yurt içinde 345 teröristi etkisiz hale getirdik. 34 yıldır kesintisiz mücadele yürütüyoruz. 

- Bin yıllık kutlu nöbetin temsilcisi olan sizlerden bayrağı sizden sonrakilere teslim edene kadar taşıdığınız sıfatın hakkınızı vermenizi istiyoruz. Özgürlüğün vatanın bu uğurda mücadelenin değerini en iyi Türk milleti verir. Filistin'de tek suçları binlerce yıldır yaşadıkları topraklardaki haklarını savunmak olanlara saldırıyla karşı karşıyayız. 65 şehit 3 bine yakın yaralı var. İsrail'in hak hukuk tanımayan saldırıları nedeniyle Filistinliler bir kez daha zulme maruz kaldılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem