Erdoğan'dan flaş Zarrab açıklaması: Biz doğru olanı yaptık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de yargılanan Rıza Zarrab ile ilgili ilk kez konuştu.

Erdoğan'dan flaş Zarrab açıklaması: Biz doğru olanı yaptık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'deki Rıza Zarrab davasına ilişkin 'Davadan ne çıkarsa çıksın biz doğru olan yaptık' dedi.


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 ilden gelen 50'ye yakın milletvekili ile görüştü. Basına kapalı gerçekleşen toplantı, yaklaşık 3 saat sürdü. AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da yer aldığı toplantıya Adıyaman, Ağrı, Amasya, Antalya, Artvin, Bartın, Bingöl, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Giresun, Iğdır, Kırıkkale, Konya, Mersin, Trabzon ve Zonguldak milletvekilleri katıldı.Tplantıda ABD'de devam eden dava ile ilgili süreç de ele alındı. Erdoğan ABD'de görülen davada Zarrab'ın iddiaları sonrasında ilk kez konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rıza Zarrab davasına ilişkin açıklamasında öne çıkan başlıklar şöyle:

'İRAN'LA TİCARİ İŞBİRLİĞİMİZ VAR ABD'YE TAAHHÜTTE BULUNMADIK'

"Davadan ne çıkarsa çıksın doğruyu yaptık, ambargoyu delmedik. Dünya Amerika'dan ibaret değil. İran'la enerji işbirliğimiz var ticari işbirliğimiz var. Biz ABD'ye böyle bir taahhütte bulunmadık" dedi.

'KILIÇDAROĞLU BEDELİNİ ÖDEYECEK'

Erdoğan, milletvekilleriyle yaptığı toplantıda "ana ihanet partisi" ifadesini kullandı. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurt dışına para gönderme iddiaları için de 'Bu hamlesinin bedelini ödeyecek' sözlerine yer verdi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem