Emekli Orgeneral gözaltında !

 Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, 28 Şubat soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Ankara’dan İstanbul’a giden polis ekipleri, dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’nın bulunduğu Fenerbahçe Or

Emekli Orgeneral gözaltında !

 

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, 28 Şubat soruşturması kapsamında gözaltına alındı.
 
Ankara’dan İstanbul’a giden polis ekipleri, dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’nın bulunduğu Fenerbahçe Orduevi’ne gitti.
 
Emekli Orgeneral Karadayı’nın önümüzdeki saatlerde Ankara’ya getirilmesi bekleniyor. Karadayı, soruşturmayı yürüten Savcı Mustafa Bilgili’ye ifade verecek. 
 
28 Şubat soruşturması kapsamında bugüne kadar 90 kişi gözaltına alınmıştı. Aralarında dönemin 2. Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de bulunduğu 60 kişi tutuklanmıştı.
 
Emekli Orgeneral Çevik Bir, yaptığı açıklamada, süreçte her hangi bir suç fiili olmadığını savunarak “Her şey emir komuta zinciri içerisinde gerçekleşti” demişti.
 
Bazı sanıklar da "Batı Çalışma Grubu"nun Genelkurmay yönetiminin bilgisi dahilinde kurulduğunu ifade etmişti.
 
28 Şubat soruşturmasının iddianamesinin yazılmasına devam ediliyor.
 
 
İstanbul Valisi'nden açıklama
 
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu: Eski Genel Kurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın evinde arama yapıldığı doğru değildir
 
Mutlu, İsmail Hakkı Karadayı ile ilgili, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gönderdiği bir talimat gereği ifadesi alınmak üzere Ankara'ya çağırılması söz konusu. Bununla ilgili yürütülen bir işlem var. Bunun dışında ilave bir bilgi yok." diye konuştu. Evinde arama olup olmadığı yönündeki soruya Mutlu, "Arama yok. Verilen talimatta da böyle bir şey yok. Sadece ifadesine müracaat edilmek üzere Ankara'ya bugün götürülmesi yönünde bir talimat var. İstanbul Emniyeti de bununla ilgili olarak evlerinden alarak Ankara'ya intikallerini sağlamak üzere." dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler