Ehliyetinizi henüz almadıysanız dikkat !

Resmi Gazete'de 29 Mayıs 2013'te yayımlanarak yürürlüğe giren Taşıtlar Sürücü Kursu Yönetmeliği'nin 45. maddesi kapsamında, bu tarihten önce sürücü sertifikası alan kişilerin sertifikalarını 2 yıl içerisinde sürücü belgesine dönüştürmedikleri halde haklar

Ehliyetinizi henüz almadıysanız dikkat !

Resmi Gazete'de 29 Mayıs 2013'te yayımlanarak yürürlüğe giren Taşıtlar Sürücü Kursu Yönetmeliği'nin 45. maddesi kapsamında, bu tarihten önce sürücü sertifikası alan kişilerin sertifikalarını 2 yıl içerisinde sürücü belgesine dönüştürmedikleri halde haklarının iptal edileceği kararlaştırıldı.

Trafikten sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper, 38 İlçe Emniyet Müdürlüğüne, 29 Mayıs'a kadar Trafik Tescil Bürolarında yaşanabilecek yoğunluğa karşı önlem almaları için talimat gönderdi. Söz konusu yoğunluğa bağlı olarak vatandaşların mağdur edilmemesi ve süre aşımından dolayı kişilere hak kayıplarının yaşatılmaması için yazılı talimat gönderilerek vatandaşların işlerinin ivedi olarak görülmesi için önlem alındığı öğrenildi.

Talimatta, "Sürücü sertifikası sahibi kimselerin mağduriyetine sebebiyet verilmemesi amacıyla 8 Mayıs tarihinden itibaren Trafik Tescil Büro Amirliklerince yürütülen sürücü belgesi müracaatı randevu sayısı artırılmıştır. 29 Mayıs tarihine kadar yeterli sayıda personelin sürücü belgesi müracaat hizmetlerinde görevlendirilmesi, yaşanabilecek yoğunluk sebebiyle randevu alamayan kimselerin de mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik gerekli tedbirlerin alınması hususunda; bilgi ve gereğini rica ederim" ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler