Ege Denizi'nde sığınmacı faciası: 6 ölü!

Midilli açıklarında sığınmacıları taşıyan bot battı. 6 kişi öldü.

Ege Denizi'nde sığınmacı faciası: 6 ölü!

Yunanistan'ın Midilli adası açıklarında sığınmacıları taşıyan botun batması sonucu, 6 kişi hayatını kaybetti.


Yunanistan'ın ANA-MPA devlet haber ajansının haberine göre, Türk sahil güvenlik birimlerinin, Midilli Adası'nın kuzeyinde bir teknenin battığı yönündeki ihbarı üzerine Yunan sahil güvenlik ekipleri bölgeye gitti. 

Bir çocuk, dört kadın ve bir erkek cesedine ulaşan ekipler, hamile bir kadını ise kurtarmayı başardı. Kurtulanlar, lastik  bota en az 25 kişinin bindiğini söyledi.

Yerel basında çıkan haberlere göre, sabah erken saatlerde battığı tahmin edilen teknede kaç kişinin bulunduğunun bilinmemesi nedeniyle bölgede arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Avrupa Birliği ve Türkiye arasında geçen yıl ilkbaharda imzalanan göçmen anlaşmasıyla Yunanistan rotası önemli ölçüde kapatıldı ancak halen günde ortalama 60 kişi Yunan adalarına gitmeyi deniyor.

BM verilerine göre, 2017'nin ilk üç ayında 3 bin 629 göçmen Türkiye'den Yunanistan'a gitti. 2016'da ise en az 173 bin kişi Ege Denizi'ni aşmayı başardı. Göçmenlerin çoğu Suriyeliydi.


 



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem