Düşük faizli kredi desteğinden kimler faydalanacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün açıklamalarda bulunmuştu. Düşük faizli kredi imkanı sunan Erdoğan, bu imkandan kimlerin faydalanabileceğini açıkladı.

Düşük faizli kredi desteğinden kimler faydalanacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Düşük kredi faizli ve 60 ay vade imkanı sunan destek paketini dünkü Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. 0,99 kredi faiz oranı ile sunulacak destek paketi binaların yalıtım çalışmalarında kullanılmak üzere 50 bin liraya kadar olan kısım için geçerli olacak.

Dün ekonomi gündemi oldukça hareketli bir günü geride bıraktı. Kritik Kabine Toplantısı sonrasında kamera karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3600 ek gösterge dahil, birçok destek paketinin müjdesini verdi. Erdoğan, "Binaların yalıtım çalışmalarında kullanılmak üzere, daire başına 50 bin liraya kadar, 60 ay vadeli ve 0,99 faiz oranıyla kredi imkanı getiriyoruz" dedi.

Erdoğan konuşmasında son dönemdeki hayat pahalılığına kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu. Bina yalıtımlarıyla ilgili hazırlanan destek paketiyle ilgili de bilgi verdi. Buna göre binalarının yalıtım çalışmalarında kullanılmak üzere daire başında 50 bin liraya kadar 60 ay vadeli 0,99 faizle kredi imkanı sağlanacak.

"DETAYLARI BAKANLIK AÇIKLAYACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde: "Yalıtımlı konut sayısını arttırmak için yeni bir çalışma başlatıyoruz. Vatandaşlarımıza binalarının yalıtım çalışmalarında kullanılmak üzere daire başında 50 bin liraya kadar 60 ay vadeli 0,99 faizle kredi imkanı sağlanacak. Hem aile bütçesine hem devlet bütçesine olumlu katkısı olacağına inandığım bu paketle ilgili detaylar ilgili bakanlıklarımız tarafından karşılanacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem