Düşen uçağın pilotunun İstanbul'daki son ses kaydı

Pilotun İstanbul'dan kalkarken kaydedilen ses kaydı yayınlandı

Düşen uçağın pilotunun İstanbul'daki son ses kaydı
İran’da yaşanan uçak kazasında hayatını kaybeden özel uçağın kaptan pilotu Beril Gebeş’in İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Birleşik Arap Emirlikleri’ne uçuşundaki ses kayıtları yayınlandı.

Geçtiğimiz hafta perşembe günü Atatürk Havalimanı’ndan kalkış yapan Beril Gebeş, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi’nden motor çalıştırma için izin aldıktan sonra piste ilerliyor. Kalkış öncesi, "Günaydın" diyen Gebeş’e hava trafik kontrolorü 35 sol pistinden kalkabileceğini bildiriyor. Gebeş 5 bin feette olduğunu belirttikten sonra konuşmasının devamında kuleye 6 bin feet’e çıkmak istediğini bildiriyor. Kontrolör de Gebeş’e 6 bin feet’e yükselebileceğini söylüyor. Uçağın İstanbul’dan kalkışında herhangi bir sorun yaşanmadan kalktığı anlaşılıyor.

Kara kutu olarak bilinen Flight Recorder (Uçuş Veri Kaydedicisi) cihazında ise kokpit ekibinin konuşmaları da bulunuyor. Kaza sonrası kara kutu araştırma ekipleri tarafından bulunmuştu. Kara kutu olarak tabir edilen cihazda seyir ve iletişim kayıtlarının da bulunduğu 88 ayrı veri incelenerek kazanın oluşumuna ilişkin bilgiler de edinilebilecek.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler