Dortmund'daki Trabzon etkinliklerine ziyaretçi akını

Almanya’nın Dortmund kentinde düzenlenmekte olan Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri gurbetteki hemşehrilerimizin akınına uğruyor.

Dortmund'daki Trabzon etkinliklerine ziyaretçi akını

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Vakfı ve Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu tarafından Almanya’nın Dortmund kentinde düzenlenmekte olan Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri gurbetteki hemşehrilerimizin akınına uğruyor.

Etkinliklerin düzenlendiği Westfalenhallen, özellikle hafta sonu olması münasebetiyle dolup taşıyor. Cumartesi günü (bugün) gişelerin önünde uzun kuyruklar oluştuğu görülürken, katılımcılar salonda programdan programa koşuyor.

Etkinliklerle ilgili olarak değerlendirmede bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Almanya’da bu etkinlikleri düzenlemekteki birinci amaçlarının gurbetteki Türklerle kucaklaşmak olduğunu kaydederken, “Buraya, özellikle üçüncü ve dördüncü kuşak kardeşlerimizle kucaklaşmak için, ait oldukları kültürleri onlara sunmak için geldik. Hafta sonu olması münasebetiyle yoğun bir ziyaretçi akını yaşanıyor. Avrupa’daki sadece Trabzonlu ya da Karadenizliler değil,  memleketimizin her bölgesinden insanlar buraya geliyor. Katılımcılar içinde genç kitle çoğunluğu oluşturuyor ve buda bizi çok mutlu ediyor. Westfalenhallen’de Trabzon’un kültürünü değerlerini sergiliyoruz. Seranderden tutunda mısır öğüten el değirmenine kadar tüm kürlümüzü Avrupa’nın göbeğinde gözler önüne seriyoruz. Halkoyunları ve mehteran gösterileri, konserler, paneller ve söyleşilerle Trabzon’umuzu katılımcılara aktarıyoruz” diye konuştu.

24 Şubat’ta başlayan etkinliklerin 28 Şubat akşamı tamamlanacağını hatırlatan Gümrükçüoğlu, sözlerini özetle şu şekilde sürdürdü: “Avrupa toplumunda bu tür etkinliklere hafta sonunda, hafta içine göre çok daha ciddi oranda katılım oluyor. Bugün Cumartesi ve etkinliklerimiz ziyaretçi akınına uğruyor. Yarın, yani Pazar günü daha da kalabalık olacağını tahmin ediyoruz. Avrupa’nın göbeğinde hemşehrilerimizle kucaklaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Başkan Gümrükçüoğlu, etkinlikler süresince gerek Trabzon’un kardeş şehri olan Dortmund ile gerçekleştirilecek olan ikili çalışmalar, gerekse Trabzon’da yapmayı planladıkları projeler hakkında önemli ön çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade ederek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem