Dört kişilik ailenin asgari geçim haddi arttı

Türkiye Kamu-Sen 2013 Ekim ayında dört kişilik ailenin asgari geçim haddinin, 3 bin 678 lira 69 kuruş olduğunu ifade etti.Sendikanın Araştırma Geliştirme Merkezi'nin yaptığı 2013 Ekim ayına ait asgari geçim endeksi araştırma sonuçları açıklandı.Araştırma

Dört kişilik ailenin asgari geçim haddi arttı

Türkiye Kamu-Sen 2013 Ekim ayında dört kişilik ailenin asgari geçim haddinin, 3 bin 678 lira 69 kuruş olduğunu ifade etti.

Sendikanın Araştırma Geliştirme Merkezi'nin yaptığı 2013 Ekim ayına ait asgari geçim endeksi araştırma sonuçları açıklandı.

Araştırma sonuçlarına göre dört kişilik ailenin insan onuruna yaraşır bir biçimde yaşayabilmesi için gerekli olan en düşük miktarı ifade eden asgari geçim haddinin, bir önceki aya göre yüzde 1,24 artarak 3 bin 678 lira 69 kuruşa yükseldiği, asgari geçim haddinin son bir yılda 186 lira 51 kuruş arttığı belirtildi.

Yapılan araştırmada bir memurun 657 sayılı Kanun'a uygun şekilde görevini sürdürmesi ve sosyal hayattaki yerini alabilmesi için gerekli olan en düşük tutar olan yoksulluk sınırının ise bin 836 lira 36 kuruş olarak belirlendiği kaydedildi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da "pinpon topu, cd, bahçe hortumu gibi 454 çeşit ürün üzerinden hesaplanan enflasyon oranına göre maaş zammı alan memurların, mutfağa yansıyan gerçek enflasyon karşısında mağdur edildiğini" savundu.

Ağustos ayında yapılan toplu sözleşmede, yetkili konfederasyon tarafından memurların enflasyon karşısındaki mağduriyetinin dile getirilmediğini öne süren Koncuk, "Gelecek yıl enflasyon farkı da alamayacak memurlarımız, 123 lira zamla bütün bir yılı geçirmek zorunda kalacaktır. Bu yıl ekim ayı itibarıyla son bir yılda asgari geçim haddi 186 lira 51 kuruş artmıştır. Dolayısıyla 2014 için öngörülen zam, memur maaşlarının enflasyona yenik düşeceğinin ilanı olmuştur" değerlendirmesini yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem