Doğu’da dev terör operasyonu !

Diyarbakır'ın Dicle ile Elazığ'ın Arıcak ilçe kırsalında barınan teröristlere yönelik operasyon tüm hızıyla devam ederken, bölgeye karadan ve havadan çok sayıda asker indirildi.Diyarbakır'ın Dicle ilçesinin dağlık ve ormanlık alanında faaliyet yürüten ter

Doğu’da dev terör operasyonu !

Diyarbakır'ın Dicle ile Elazığ'ın Arıcak ilçe kırsalında barınan teröristlere yönelik operasyon tüm hızıyla devam ederken, bölgeye karadan ve havadan çok sayıda asker indirildi.

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinin dağlık ve ormanlık alanında faaliyet yürüten teröristlere yönelik düzenlenen operasyon kapsamında Elazığ'ın Arıcak ilçe kırsalında da halkın can ve mal güvenliği için 2 belde ile 5 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Teröristlerle mücadele ederken sivil halkın zarar görmemesi için sabah erken saatlerde Diyarbakır'ın Dicle ilçesi kırsalında bulunan Çayüstü, Boğazköy, Kurşunlu, Hopan, Habura, Baltacı, Uluçeşine, Yukarıacar, Yeniköy, Bahçecik, Gelincik, Körmik, Saklı, Layayran, Küpetaşı, Kayaş, Kırkpınar, Taşağil ve Yokuşlu mahalleleri ile Harluk, Boruluk ve Vang komlarında ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Başlatılan operasyon kapsamında Elazığ'ın Arıcak ilçesine bağlı Bükardi ve Üçocak beldeleri ile Karakaş, Küplüce, Yoğunbilek, Ormanpınarı, Çevrecik köyleri ile bu belde ve köylere ait mahalle ve mezralarda da halkın zarar görmemesi için sokağa çıkma yasağı ilen edilerek operasyon alanı genişletildi.

BÖLGEYE HAVADAN ASKER TAŞINDI

Dicle ile Arıcak kırsalında tespit edilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyon kapsamında Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı Hava Grup Komutanlığı pistinden havalanan helikopterlerle bölgeye çok sayıda asker indirildi. Komandoların helikopterlerle taşındığı bölgede teröristlere ait barınak ve sığınakların imha edildiği belirtilirken, zaman zaman teröristler ile güvenlik kuvvetleri arasında çatışmaların yaşandığı bildirildi. Kış öncesi hazırlık yaparak sığınaklar ve barınaklarda kışı geçirmeye çalışan teröristlere yönelik düzenlenen operasyonlarla bölgedeki halkın huzurunu bozan terör gruplarına darbe vurulmasının ve bölgenin terörist unsurlardan temizlenmesinin hedeflendiği belirtildi.

Bölgede karadan ve havadan operasyonların tüm hızıyla devam ettiği açıklanırken, kış öncesi yurt içindeki terör yuvalarının tamamen temizlenmesinin hedeflendiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem