Diyarbakır savaş alanına döndü !

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından düzenlenen operasyonda çıkan çatışmalar ilçeyi savaş alanına çevirdi. Yasağın kalkmasının ardından sokağa çıkan vatandaşlar ise, yaralarını sarmaya çalışıyor.Diyarbakır'ın Sil

Diyarbakır savaş alanına döndü !

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından düzenlenen operasyonda çıkan çatışmalar ilçeyi savaş alanına çevirdi. Yasağın kalkmasının ardından sokağa çıkan vatandaşlar ise, yaralarını sarmaya çalışıyor.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde dün saat 01.00'dan bugün saat 07.00'a kadar süren sokağa çıkma yasağı sırasında, güvenlik güçlerinin PKK'lılara yönelik düzenlediği operasyonlar tamamlandı. Silvan'da PKK'nın hendek kazarak başlattığı eylemler ve ardından çıkan çatışmaların izleri bugün ortaya çıktı. Operasyonlar nedeniyle ilçede elektrikler ile internet ve telefon hatları kesildi. Dün haberleşmenin olmadığı Silvan'da gün boyu silah sesleri yükseldi. Bazı mahallelerde de dumanlar yükselirken, çatışmaların izleri bugün sokağa çıkma yasağının bitmesiyle ortaya çıktı. Çatışmaların yoğun olduğu bölgelerde araçların yakıldığı, bir çok iş yeri ve evlerde büyük hasar meydana geldiği görüldü.

ÖRGÜT FLAMASI KALDIRILDI, SAĞLIK MERKEZİ AÇILDI

PKK'lıların Tekel Mahallesi'nde bulunan 4 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nin bahçesinde direkteki Türk bayrağını indirip yerine astığı PKK flaması da operasyon sırasında güvenlik güçlerince kaldırıldı. Günlerdir olaylar nedeniyle kapalı bulunan sağlık merkezi bugün açılırken, vatandaşlar sağlık ocağı önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

"ÇOCUKLARIMIZI KURŞUN SESİ İLE RAHATSIZ ETMEYE KİMSENİN HAKKI YOK"

Vatandaşlardan Emrah Yaşlıkurtoğlu, kendilerine bunu yaşatanlara tepki göstererek, "Çocuklarımız kurşun sesleriyle uyanıyor. Baba bu nedir diye soruyor. Ne parkımız var ne oyun yerimiz. Silvan'da sosyal bir hayatımız da yok. Çocuklarımızı kurşun sesleriyle rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok. Biz her şeye rağmen barış istiyoruz. Biz malımızdan, canımızdan olduk yine de barış istiyoruz. Milletvekillerine, Başbakana, Cumhurbaşkanına sesleniyorum, sizin de çocuklarınız var. Niye hepsinin çocukları ninnilerle, müzik sesleriyle uyuyor niye bizimkiler kurşun sesleriyle uyuyor, uyanıyor. Bütün malımızı kurban ederiz yeter ki huzur gelsin. Bütün tarafları kınıyorum, Silvan halkı bunları hak etmiyor" dedi.

Diyarbakır savaş alanına döndü !

Diyarbakır savaş alanına döndü !

Diyarbakır savaş alanına döndü !

Diyarbakır savaş alanına döndü !

Diyarbakır savaş alanına döndü !

Diyarbakır savaş alanına döndü !

Diyarbakır savaş alanına döndü !

Diyarbakır savaş alanına döndü !

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler