Diyarbakır karıştı !

Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) çağrısı üzerine kent genelinde kepenklerin açılmadığı Diyarbakır'da, sabah saatlerinde yaşanan sessizlik, öğlen saatlerinde yerini çatışmalara bıraktı. Kent genelinde çıkan olaylarda polis ile göstericiler arasında şi

Diyarbakır karıştı !

Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) çağrısı üzerine kent genelinde kepenklerin açılmadığı Diyarbakır'da, sabah saatlerinde yaşanan sessizlik, öğlen saatlerinde yerini çatışmalara bıraktı. Kent genelinde çıkan olaylarda polis ile göstericiler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

DBP'nin Silvan ve Lice ilçelerindeki operasyonları protesto etmek amacıyla kepenk ve kontak kapatma çağrısı yaptığı Diyarbakır'da, sabah saatlerinde yaşanan sessizlik, öğleden sonra, yerini olaylara bıraktı. Kentin merkez Bağlar, Sur, Yenişehir ve Kayapınar ilçelerinde, öğleden sonra bir araya gelen gruplar, yollarda barikatlar kurarak, ateş yaktı. Gruplar bazı bölgelerde araçları da durdurarak, kontak kapatmayan şoförlere uyarılarda bulundu. Bunun üzerine olay yerlerine Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve halk arasında "akrep" olarak bilinen Shorland tipi zırhlı araçlarla gelen polis, göstericileri biber gazı ve tazyikli su sıkarak, dağıtmaya çalıştı. Bunun üzerine, göstericiler ile polis arasında çatışmalar yaşandı.

ÇATIŞMALAR SENTO VE EMEK'TE ŞİDDETLENDİ

Kentin neredeyse dört bir yanında göstericilerin taş, molotof kokteyli ve havai fişek kullandığı, polisin ise biber gazı ve tazyikli su ile müdahalelerde bulunduğu olaylar sürerken, çatışmalar özellikle Bağlar ilçesindeki Sento ve Emek caddelerinde şiddetlendi. Sento Caddesi'nde polis, toplanan ve yol kapatan grubu dağıtmak için önce biber gazı ile müdahale etti, ardından ise uzun namlulu silahlarla havaya ateş açtı.

Öte yandan, Bağlar ilçesi Barış Caddesi'nde ise bir eve operasyon düzenleyen polis, Ş.V. (19) ve C.V. (45) adlı kişileri gözaltına aldı.

Diyarbakır karıştı !

Diyarbakır karıştı !

Diyarbakır karıştı !

Diyarbakır karıştı !

Diyarbakır karıştı !

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler