Diyarbakır'da sıcak gelişme!

Dev operasyon yapıldı...

Diyarbakır'da sıcak gelişme!
Diyarbakır'da PKK'lı teröristleri etkisiz hala getirmek için dün gece geniş kapsamlı operasyon başlatılan Lice, Hani, Silvan ile Hazro İlçesi'ne bağlı 25 köyünde bugün saat 05.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı getirildi. Yasak ilan edilen köylerde güvenlik güçleri PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için dün akşamdan itibaren geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Kararın ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak'taki ve Lice kırsalındaki hedeflerin hava harekatı ile vurulduğunu açıkladı.

ÖNCE KANDİL VURULDU

TSK'dan yapılan açıklamada, "20 Haziran 2016 tarihinde 22.00-22.58 saatleri arasında Kandil, Sinat ve Haftanin bölgelerine, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiş; bölgede tespit edilen beş hedef (BTÖ sığınak / barınakları ve mühimmat deposu) ateş altına alınarak imha edilmiştir. Zayiat tespit çalışmaları devam etmektedir. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir" denildi.

LİCE'YE HAVA HAREKATI

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "20 Haziran 2016 tarihinde alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu 21.00-21.40 saatleri arasında Lice kırsalına, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiş; bölgede tespit edilen 11 hedef (BTÖ sığınak / barınakları ve silah mevzileri) ateş altına alınarak imha getirilmiştir. Zayiat tespit çalışmaları devam etmektedir. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir."

25 KÖYDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Diyarbakır'da PKK'lı teröristleri etkisiz hala getirmek için dün gece geniş kapsamlı operasyon başlatılan Lice, Hani, Silvan ile Hazro İlçesi'ne bağlı 25 köyünde bugün saat 05.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı getirildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgedeki bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tespit etmek ve malzemeleri ele geçirmek için Lice, Hani, Silvan ve Hazro ilçelerinin kırsal kesiminde operasyon düzenleneceği belirtilerek, bu ilçelerde toplam 25 köyde bugün saat 05.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı getirildiği açıklandı.

Diyarbakır Valiliği, 4 ilçedeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyetlerde bulunan bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, bölgede teröristlerin kullandığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarının tespit edilmesi ve malzemelerin ele geçirilmesi maksadıyla operasyon düzenleneceği belirtildi. Açıklamada operasyon yapılan bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla 5 bin 442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi uyarınca Lice İlçesine bağlı Şenlik, Birlik, Erginköy, Elmadere, Oyuklu, Kutlu, Türeli, Hani İlçesi'nin Yukarıturalı, Akçayurt, Kaledibi, Damlatepe, Silvan İlçesi'nin Üçbasamak, Çaldere, Keklikdere, Görentepe, Bayırdüzü, Dağcılar ve Dolaplıdere, Kulp İlçesi'nin Taşköprü, Temren, Bakırköy ve Demirli ile Hazro İlçesi'ne bağlı, Ülgen, Mutluca ve Bayırdüzü köylerinde bugün saat 05.00'ten itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağı belirtildi. Açıklamada, sivil halkın can ve mal güvenlikleri yönünden zarar görmemesi için yasağı uymasının önem arz ettiği, yasağın bitiş tarihinin daha sonra duyurulacağı kaydedildi.

GENİŞ KAPSAMLI OPERASYON BAŞLATILDI

Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağı ilan edilen köylerde güvenlik güçleri PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için dün akşamdan itibaren geniş kapsamlı operasyon başlattı. Operasyon bölgelerinde Diyarbakır'daki birliklerden zırhlı araçlar ile profesyonel birlikler sevk edildi. Hava destekli operasyonda PKK'lıların bulunduğu alanlar ateş altına alınırken, operasyonlar kapsamlı sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler