Diyarbakır Cezaevi'nde tünel !

Diyarbakır'da bin kadar adli tutuklu ve hükümlünün bulunduğu E tipi cezaevi C blok C-1 koğuşunda dün gece çökme meydana geldi. Görevlilerin durumu jandarmaya bildirmesi üzerine yapılan incelemede çökmenin 187 metrelik bir tünel sonucu meydana geldiği öğre

Diyarbakır Cezaevi'nde tünel !

Diyarbakır'da bin kadar adli tutuklu ve hükümlünün bulunduğu E tipi cezaevi C blok C-1 koğuşunda dün gece çökme meydana geldi. Görevlilerin durumu jandarmaya bildirmesi üzerine yapılan incelemede çökmenin 187 metrelik bir tünel sonucu meydana geldiği öğrenildi. Tünelin bulunması üzerine cezaevinde sayım yapıldı. Herhangi bir mahkûmun kaçmadığı belirlenirken, tünelin kimler tarafından kazıldığı araştırması başlatıldı.

 



SAKIK'TA AYNI CEZAEVİNDE



PKK'nın 2'nci adamı konumunda bulunan ve müebbet hapis cezası alan Parmaksız zeki kod adlı Şemdin Sakık'ta aynı cezaevinde bulunuyor. Bulunan tünel üzerine cezaevindeki diğer koğuşlarda da inceleme yapıldı. Bin kadar adli tutuklu ve hükümlünün bulunduğu cezaevinde son 10 gün içerisinde 500 kadar hükümlü başka cezaevlerine nakledildi.



1996 YILINDA PKK'LILAR TÜNEL KAZMIŞTI

 


Aynı cezaevinde PKK'lıların kaldığı dönemde yine bir tünel bulunmuştu. 1996 yılında bulunan tünel kimse kaçmadan bulunmuştu. Yeni bulunan tünelin ne zaman kazıldığı konusunda da çalışmalarını sürdüren jandarma ekipleri, çökmenin meydana geldiği bölümde kazı işlemlerini devam ettiriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem