Dışkı yedirmek işkence değildir diyen Şengör'den inanılmaz iddia: Fatih Sultan Mehmet Müslüman değildi

Porf. Dr. Celal Şengör, canlı yayında Fatih Sultan Mehmet'in Müslüman olmadığını söyledi. Şengör'ün bu açıklamaları kamuoyunda büyük tepki çekti.

Dışkı yedirmek işkence değildir diyen Şengör'den inanılmaz iddia: Fatih Sultan Mehmet Müslüman değildi

Bir dönem dışkı yemenin normal olduğunu savunan Prof. Dr. Celal Şengör, bu kez de “Fatih'in Müslümanlığı dahi tartışılıyor. Sekreterine ‘ben Muhammed'in dediklerine inanmıyorum’ demiş” açıklamasında bulundu.


Gazeteci Hakan Çelik'in programına katılan ve canlı yayında çok tartışılacak açıklamalar yapan Prof. Dr. Celal Şengör, “Fatih Müslüman değildi” iddiasında bulundu. Celal Şengör, Osmanlı'nın “cihan imparatorluğu” olarak anılmasına karşı çıkan “Fatih'in Müslümanlığı dahi tartışılıyor. Sekreterine ‘ben Muhammed'in dediklerine inanmıyorum’ demiş. Bunu söyleyen Bayazed'in kendisi" diye konuştu. Şengör'ün bu iddiası kamuoyunda büyük tepki topladı. 

Daha önce dışkı yemenin işkence olmadığı sözleriyle kamuoyunda infial yaratan ve sonradan özür dileyen Şengör programda, "Osmanlı 6 milyon kilometre kare. İşgal ettiği medeni yerler Anadolu'nun batısı ve Balkanlar... Osmanlı, buralarda bir uygarlık oluşturamamış. Çünkü Osmanlı kötü bir dönemde kurulmuş. Avrupa'nın ve Müslüman dünyasının entelektüel olarak çöktüğü bir dönemde kurulmuş. 'Fatih zamanının bütün uygarlığını anlamaya çalışmış. Fatih İtalya'dan adam getirtip resmini yaptırmış, sekreteri İtalyan. Bilime meraklı bir adam. Fatih din kitabından ziyade bilim kitabı toplamış. Fatih'ten sonra gelenler onun kesiri bile değil. Ondan sonra gelenler onu hiç anlamadı. En çok Kanuni anlamadı.'' diye konuştu. 

Fatih Sultan Mehmet'e ilişkin inanılmaz iddialar ortaya atan Şengör, ''Fatih'in müslümanlığı dahi tartışılıyor. Sekreterine ben Muhammed'in dediklerine inanmıyorum'' demiş. Bunu söyleyen Bayazed'in kendisi" dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem