Dışişleri’nden İsrail’e tepki !

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Doğu Kudüs’teki yasadışı yerleşimlerde 77 konut inşası için ihale ilanı yayınlamasına tepki gösterdi.Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “İsrail’in Doğu Kudüs’teki yasadışı yerleşimlerde 77 konut inşası için

Dışişleri’nden İsrail’e tepki !

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Doğu Kudüs’teki yasadışı yerleşimlerde 77 konut inşası için ihale ilanı yayınlamasına tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “İsrail’in Doğu Kudüs’teki yasadışı yerleşimlerde 77 konut inşası için ihale ilanı yayınlaması, uluslararası hukuka aykırıdır ve kabulü mümkün değildir” denildi.

Açıklamada, “İki devletli çözüm zeminini zedeleyen bu tür gayrimeşru uygulamaların devamı, uluslararası toplumda İsrail’in barış sürecine yönelik samimiyeti hakkında kuşkuları derinleştirmektedir” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem