Dikkat! Bugün son gün

Başvuru merkezlerini kullananlar için süre, bugün mesai saati bitimine kadar. Başvurularını internet üzerinden yapanlar için ise başvuru süreci bu gece saat 23.59’da bitecek.Ancak başvurular, sınav ücreti ödendikten sonra geçerli sayılacak. Sınavsız geçiş

Dikkat! Bugün son gün

Başvuru merkezlerini kullananlar için süre, bugün mesai saati bitimine kadar. Başvurularını internet üzerinden yapanlar için ise başvuru süreci bu gece saat 23.59’da bitecek.

Ancak başvurular, sınav ücreti ödendikten sonra geçerli sayılacak. Sınavsız geçiş hakkından yararlanmak isteyenler 15 TL, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) katılacaklar ise 50 TL başvuru ücreti ödeyecek.

SINAV ÜCRETİNİ YATIRMAYI UNUTMAYIN

Ücretleri ödemek için son gün ise yarın. Ücreti ödemeyen adaylar, başvuru yapmış olsa bile YGS’ye ve haziran ayında yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) katılamayacak. Ücreti ödemedikleri takdirde, mesleki ve teknik lise mezunları da, öğrenim gördükleri alanların devamı niteliğindeki önlisans programları için sınavsız geçiş hakkını kullanamayacak. Adayların, başvuru formunu doldururken alan ve dal değişikliklerini de dikkate alması gerekiyor. Askeri okullara girmek isteyenler, önkayıt başvurularını bu okulların ya da bağlı oldukları kuvvet komutanlıklarının sitelerinden yapabilecek. İki aşamalı üniversite sınavlarının ilki olan YGS, 15 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler