Devlet erkanı maskelerle Ata'nın huzurunda!

TBMM'nin 100. kuruluş yıl dönümü nedeniyle yapılan kutlamalar Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başladı. Tören, halk sağlığını tehdit eden koronavirüs salgını nedeniyle kısıtlı olarak gerçekleştiriliyor.

Devlet erkanı maskelerle Ata'nın huzurunda!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin 100. yıl kutlamaları, Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başladı. Şentop ve devlet erkanı daha sonra Anıtkabir'i ziyaret etti.

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 100 yaşında. Kutlama törenleri ilk olarak TBMM'de başladı. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, TBMM önündeki Atatürk anıtına çelenk koydu. Tören, koronavirüs tedbirleri kapsamında, sade bir katılım ile gerçekleşti.

Devlet erkanı maskelerle Ata'nın huzurunda!

ANITKABİR'DE TÖREN

TBMM'deki sade törenin ardından Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un ikinci adresi ise Anıtkabir oldu. Devlet erkanı, Meclis Başkanı Şentop'un başkanlığında aslanlı yolda yürüdü ve Atatürk mozolesine çelenk bıraktı. Çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşuna geçildi. Saygı duruşunun ardından da İstiklal Marşı okundu.

Devlet erkanı maskelerle Ata'nın huzurunda!

ŞENTOP: TBMM, MİLLİ MÜCADELENİN MANASINA BAĞLI VATAN EVLATLARININ EMİN ELLERİNDEDİR

TBMM  Başkanı Şentop, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı ve mesajını okudu:"Gazi Meclisimizin ilk reisi, Cumhuriyetin banisi büyük Gazi. Vatanın ilhaka mahkum edilmek istendiği tarihi dönemde Ya İstiklal Ya Ölüm şiarıyla yola çıkan Gazi Meclisimizin 100. açılış yıl dönümünü anmak ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamak adına huzurunuzda bulunuyoruz. Emin olunuz ki TBMM, milli mücadelesinin manasına bağlı vatan evlatlarının emin ellerindedir. Ruhunuz şad olsun."

Devlet erkanı maskelerle Ata'nın huzurunda!

Devlet erkanı maskelerle Ata'nın huzurunda!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem