Demeli: Bu bir emeğin sömürüsüdür

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı “Trabzon Genelindeki Mezarlıkların Rehabilitasyonu ve Ağaçlandırılması Projesi” kapsamında, Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde 4 ay süreyle görev alacak olan 280 işçi, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde

Demeli: Bu bir emeğin sömürüsüdür

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı “Trabzon Genelindeki Mezarlıkların Rehabilitasyonu ve Ağaçlandırılması Projesi” kapsamında, Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde 4 ay süreyle görev alacak olan 280 işçi, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde bugün gerçekleştirilen kura çekimi ile belirlendi.

Yapılan kura çekimi ve işçilerin belirlenmesi ile ilgili olarak MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli açıklamalarda bulundu.

Demeli açıklamasında, Büyükşehir Belediyesinin erkek eleman alımı ile alakalı İŞKUR üzerinden Belediye’de Beyaz Masa’ya müracaatla ve kura ile eleman alınacağı haberini aldıklarını ifade ederek, "bu konu ile alakalı bizlere de müracaat eden 280 kişinin alınacağı bilgisi geldi. Kuranın 13.02.2015 Cuma günü yapılacağını bizlere bildirdiler" şeklinde konuştu.

Bunun üzerine MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli konu ile ilgili olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne “Dört aylık süre ile çalışacak bu iş için kaç kişi müracaat etti? Müracaat edenlerin hepsinin kura çekimi yapıldı mı? Bizim duyumumuza göre işe alınacaklar adrese davet edilerek işe alındılar ve başka kimseye haber verilmedi, bu doğru mu? Elimizdeki bilgilere ve verilere göre partimize bununla alakalı müracaat edenlerden başvuranlar, kuraya çağrılmadıklarını ifade ettiler, doğru mu? Kura kaç kişi ile yapıldı? En önemlisi bu kura ile alakalı iş alımını muhalefet Belediye Başkanlarının 13.02.2015 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisinde böyle bir alımın olduğunu duydukları doğru mu? Büyükşehir Belediyesinde, muhalefetin Büyükşehir Meclis Üyeleri bu konu ile ilgili haberleri olmadığını söyledikleri doğru mu? İtiraz etmelerine rağmen, itirazlarının kabul edilmediği doğru mu?” sorularını yönelterek, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak şayet bunlar doğruysa biz bunun tek tarifi olduğunu biliyoruz. Açıkça bu konu ile alakalı müracaat edenlerin, adrese teslim işe alındıklarını söylüyoruz” dedi.

BU BİR EMEĞİN SÖMÜRÜSÜDÜR.

Açıklamalarına “Bu bir emeğin sömürüsüdür” diyerek devam eden Demeli,  “Emeğin sömürüsünün adının haksızlık, ahlaksızlık, onursuzluk ve de en büyük şerefsizlik olduğunu iddia ediyoruz. Vekilinizin söylediği gibi yakınlarınıza yardım etmeyi ve dini istismar etmeyi kendinize yakıştırıyor musunuz? Aslında size de yakışan budur” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler