Davutoğlu'ndan Barzani'ye ...

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetiminin başkanı Mesut Barzani, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. Zirve sonrası Davutoğlu, PKK'ya karşı herkesin net bir tavır içerisinde olmasını isteyerek bu konuda Barzani'den de aynı tavır ve ak

Davutoğlu'ndan Barzani'ye ...

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetiminin başkanı Mesut Barzani, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. Zirve sonrası Davutoğlu, PKK'ya karşı herkesin net bir tavır içerisinde olmasını isteyerek bu konuda Barzani'den de aynı tavır ve aktif bir dayanışma beklediklerini söyledi.

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani ile bir araya gelen Davutoğlu, görüşmenin sonunda Barzani ile kısa bir açıklama yaptı.

Bakan Davutoğlu, Türk-Kürt kardeşliğine zarar veren terör örgütüne karşı net tavır alınmasını beklemelerinin hem hakları hem de sorumlulukları olduğunu ifade ederek, ''Teröre karşı bundan sonra kuzey Irak Kürt bölgesel yönetiminden de çok net bir tutum ile aktif bir destek ve dayanışma bekliyoruz'' dedi.

Mesud Barzani ise Türkiye ile bölgesel yönetimin güvenliklerinin birbirine bağlanmış durumda olduğunu belirterek, Türkiye ile olan ilişkilerinin kendileri için önem arz ettiğini vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem