Darbe yapmadığım için bana kızdılar !

28 Şubat soruşturmasında ifadesi alınan eski Genelkurmay Başkanı Karadayı'nın, planlardan haberi olmadığını, kendisi seyahatta iken hazırlanmış olabileceğini söylediği öne sürüldü. Karadayı'nın "Darbe yapmadığım için bana kızdılar" dediği de iddia edildi2

Darbe yapmadığım için bana kızdılar !

28 Şubat soruşturmasında ifadesi alınan eski Genelkurmay Başkanı Karadayı'nın, planlardan haberi olmadığını, kendisi seyahatta iken hazırlanmış olabileceğini söylediği öne sürüldü. Karadayı'nın "Darbe yapmadığım için bana kızdılar" dediği de iddia edildi

28 Şubat soruşturmasında gözaltına alınan ve tutuklanması istemiyle sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın savcılıkta, darbe planlarına ilişkin belgelerden haberi olmadığını belirterek, "Darbe yapmadığım için bana kızdılar" dediği öne sürüldü. 
4 saatlik sorgusunda savcının 83 soru yönelttiği Karadayı'nın, 28 Şubat'a ışık tutacak bilgiler verdiği belirtildi.
 
28 Şubat döneminde düzenlenen belgelerin kendisiyle ilgili olmadığını, bu belgelerde imzasının ya da emrinin bulunmadığını söylediği bildirilen Karadayı'nın "28 Şubat döneminde darbe yapmadığım için bana çok kimse kızdı. Bunlar özellikle Özden Örnek'in kitabının 2. veya 3. bölümünde dillendirilmektedir. Ayrıca bu hususta hatırlayamadığım da belgeler vardır" dediği de iddia edildi. 
 
27 MAYIS'I ÖRNEK VERDİ
 
Karadayı'nın kendisine gösterilen belgeleri ilk kez gördüğünü belirterek şaşkınlıkla karşıladığı ve "Genelkurmay Başkanı olduğum dönemde yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda görevlerim oldu. BÇG ile ilgili belgeler, benden habersiz olarak hazırlanmış belgelerdir. Türkiye Cumhuriyeti tarihi incelendiğinde TSK içerisinde amirin istemediği teşkilatlanmalar olmuştur. Buna örnek olarak 27 Mayıs darbesini gösterebilirim" ifadesini kullandığı öne sürüldü.
 
'KENDİLERİNİ KURTARMAK İÇİN'
 
Karadayı, bugün çoğu tutuklu olan ve 28 Şubat döneminde görev yaptığı silah arkadaşlarının, kendisinin de o dönemdeki eylem ve planlardan sorumlu olduğunu söylemelerine de "Batı Çalışma Grubu belgelerinin düzenlenmesi hususunda emir verdiğimi kabul edersem bu atılı suçtan kurtulacaklarını, davanın düşeceğini, eylemlerini ast üst ilişkisi içerisinde yaptıklarına ilişkin savunmalarının mahkemece kabul göreceğini ve bu şekilde kurtulacaklarını düşündükleri için böyle beyanda bulunmuş olabilirler. Bana gelen bilgiler bu yöndedir" sözleriyle sitem ettiği iddia edildi.
 
'ERBAKAN TEŞEKKÜR ETTİ'
 
Dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan ile de uyumlu çalıştığını söyleyen Karadayı, demokrasi yanlısı konuşmalarından dolayı Erbakan'ın en az 10 kez kendisine teşekkür ettiğini belirtti. Karadayı, 28 Şubat sürecinde gazetecilerin yönlendirildiği şeklindeki iddiaların sorulması üzerine, "Ben çoğu haberi gazetelerden ertesi gün okuyordum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler