Danimarka'dan Yıldırım'a şoke eden teklif!

Rasmussen'in Başbakan Binali Yıldırım'ın önümüzdeki hafta sonu Danimarka'ya yapmayı planladığı ziyaretini ileri bir tarihe ertelemesini istediği belirtildi. 

Danimarka'dan Yıldırım'a şoke eden teklif!
Reuters haber ajansı son dakika bilgisi olarak geçti.  Ajansın, Danimarka Başbakanlığı tarafından yayınlanan basın bildirisine dayandırdığı haberde, Danimarka Başbakanı Rasmussen'in Başbakan Binali Yıldırım'ın önümüzdeki hafta sonu Danimarka'ya yapmayı planladığı ziyaretini ileri bir tarihe ertelemesini istediği belirtildi. 

Bildiride Almanya ve Hollanda ile Türkiye arasında yaşanan gerilim ışığında bu kararın alındığı ifade edildi.

Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen, "Normal şartlarda Binali Yıldırım ile Türkiye'deki gelişmeleri tartışmak isterdim. Ancak yaşananlardan ayrı bir şekilde bu ziyareti değerlendirmem mümkün olamayacaktır. Bu yüzden Türkiye'den bu ziyareti ileri bir tarihe ertelemesini istedim" dedi.
Türkiye, göçmenler ve İslam hakkındaki oldukça sert tutumuyla tanınan Danimarka Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Sören Espersen de, Başbakan Binali Yıldırım'ın Danimarka'ya  ziyaret gerçekleştirmesine ilişkin olarak, Yıldırım'ın Danimarka'da seçim kampanyası yapmasının engellenmesini istemişti.

FRANSA'DAN TÜRKİYE VE HOLLANDA'YA ÇAĞRI

Bu arada Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Türkiye ve Hollanda'yı soğukkanlı davranmaya davet etti.

Almanya, Avusturya, Hollanda ve İsveç'te yasaklanan seçim mitingleri sonrası özellikle Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan diplomatik gerilimden sonra bugün bir açıklama yapan Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, tarafları "daha sorumlu davranmaya" çağırdı.

Türk yetkililere de seslenen Fransa Dışişleri Bakanı "Tansiyonu yükseltecek durumlardan kaçınmak gerekiyor" dedi.

ÇAVUŞOĞLU SONRASI FRANSA'DA POLEMİK BAŞLADI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Fransa'nın Metz şehrinde gerçekleştirdiği toplantı sonrasında Fransız politikacılar arasında polemik başladı.

Cumhurbaşkanlığı Cumhuriyetçiler partisi adayı François Fillon, Cumhurbaşkanı François Hollande'ı "Avrupa ile dayanışma içinde olmamakla" suçladı.

Fransa'nın Sağcı ve aşırı sağcı partileri hep bir ağızdan "Bu toplantıya müsaade eden Cumhurbaşkanı François Hollande'ın bir an evvel cumhurbaşkanlığı koltuğundan uzaklaşması gerekiyor" açıklamasını yaptılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler