Dağlıca’ya saldırı mı olacak ?

PKK’nın, 2006 yılında gerçekleştirdiği ve 12 askerin şehit olduğu Hakkâri’deki Dağlıca saldırısından yıllar sonra, bölgeye yeniden yığınak yaptığı tespit edildi.Sansasyonel eylem için örgütün kuruluş yıldönümü olan 27 Kasım tarihi seçilirken, PKK’nın sila

Dağlıca’ya saldırı mı olacak ?

PKK’nın, 2006 yılında gerçekleştirdiği ve 12 askerin şehit olduğu Hakkâri’deki Dağlıca saldırısından yıllar sonra, bölgeye yeniden yığınak yaptığı tespit edildi.

Sansasyonel eylem için örgütün kuruluş yıldönümü olan 27 Kasım tarihi seçilirken, PKK’nın silahlı kanadının sorumlusu “Bahoz Erdal” lakaplı Suriyeli terörist Fehman Hüseyin aylar sonra telsiz konuşmalarına katılarak talimat yağdırdı. İstihbarata göre, örgüt yaz boyu verilen kayıpların üstünü örtmek ve kış üslenmesine yüksek moralle girmek amacıyla eylem hazırlığına başladı. 
 
ÖNEMLİ MİKTARDA YIĞINAK YAPILDI
 
Dağlıca’nın güneyindeki Keri ve Pey Tepe üs bölgelerinden yapılan gözlemde teröristlerin görüntülerine de ulaşıldı. Dağlıca’ya önemli yığınağın yapıldığı tespit edildi. İstihbarat kaynakları ayrıca, Avaşin Basyan Kadın sorumlusu Siser kod adlı Feride Kalkan’ın, 30 kişilik bir saldırı grubuyla toplantı yaptığını da saptadı.
 
AYLAR SONRA TELSİZ KONUŞMASINDA
 
Fehman Hüseyin’in Diyarbakır sorumlusu Andok kod adlı teröristle telsiz görüşmesinde “Moralimiz yakında düzelir”, “Hazırlıklar yavaş yavaş tamamlanıyor” ifadeleri tespit edildi. 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve diğer komutanların, kasım sonundaki YAŞ için Ankara’da olacağı belirtildi. PKK’nın saldırı hazırlığı planında, üst düzey komutanların bölgeden uzaklaşmasını da göz önünde bulundurduğu kaydedildi. Geçen yıl aynı dönemde Çukurca’da 21 asker şehit olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem