DAEŞ'e hava harekatı. 4 Ekim 2016

TSK'dan açıklama geldi...

DAEŞ'e hava harekatı. 4 Ekim 2016

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, koalisyon güçleri tarafından Aktarin, Güzel Mezra ve Türkmen Barı bölgelerinde tespit edilen DAEŞ terör örgütü unsurlarına yönelik düzenlenen 9 hava harekatı sonucu 12 DAEŞ terör örgütü unsuru etkisiz hale getirildi.

Harekatta, keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen DAEŞ terör örgütü unsurlarının barındığı 2 bina ve bu bölgedeki harekatın yönetildiği harekat merkezi imha edildi.

TSK tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 80 DEAŞ Terör Örgütü hedefine, Ateş Destek vasıtaları tarafından 199 Fırtına ve 20 ÇNRA atışı yapılmış, yapılan atışlar sonucunda DEAŞ teröristlerine ait çok sayıda silah mevzii (havan ve makinalı tüfek), 7 dinamik hedef, 4 silah yüklü pikap tipi araç, park halinde 3 motosiklet (Bubi tuzaklı olduğu değerlendirilen), 4 Katyuşa tahkimli mevzii, muhtelif tipte geçici barınma alanları imha edilmiştir. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 10 Muhalif yaralanmış, destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve hasar meydana gelmemiştir. Koalisyon güçleri tarafından, Aktarin (2), Güzel Mezra (1) ve Türkmen Barı (6) bölgelerinde tespit edilen DEAŞ Terör Örgütü unsurlarına yönelik icra edilen 9 hava harekâtı sonucunda, 12 DEAŞ Terör Örgütü unsuru etkisiz hale getirilmiş, keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen DEAŞ Terör Örgütü unsurlarının barındığı 2 bina ve bu bölgedeki harekâtın yönetildiği 1 Harekât Merkezi imha edilmiştir. DEAŞ Terör Örgütü'nden temizlenen bölgelerde, harekâtın başından bugüne kadar Muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 28 mayın ve 1004 EYP kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem