Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! İhracat yatırımlarına dev destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İhracata dönük yatırımlara ilave yıllık yüzde 9'a varan faizle kredi verileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! İhracat yatırımlarına dev destek

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Esnaf ve Sanatkarlar ile İftar Programı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "İhracata dönük yatırımlara ilave yıllık yüzde 9'a varan faizle, TL cinsinden uzun vadeli finansman imkanı getiriyoruz. İhracata yönelik toplam 150 milyar TL'lik kaynak ayırdık." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle; Salgının etkisinin azalmasıyla yeniden ekmek teknesinin başına geçen esnaf ve sanatkârı ihtiyaçlara göre yeni araçlarla desteklemeyi sürdüreceğiz. Esnaf ve sanatkarlarımız ahilik geleneğinin bugünkü temsilcisidir. Koronavirüsten olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlarımızın yanında olduk. Toplamda 4,6 milyar lira destek verdik. Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasını da hep birlikte gerçekleştireceğiz. Salgının küresel düzeyde dengeleri bozan etkileri henüz yeni yeni üzerimizden atarken Karadeniz'in kuzeyinde krizin ağır sonuçlarıyla karşı karşıya kaldık. Ham madde fiyatlarındaki artış bizi de etkiledi. Fiyatları, stokçuluk ve fahiş kazanç peşinde koşarak artıranlara verilen cezaları artırıyoruz. İnternet üzerindeki satışlara da çeki düzen getiriyor, belirli sınırlandırmalar getiriyoruz. Sorunların çoğu hukuki değil ahlaki sebeplere dayandığı için yaptırım imkanları da sınırlıdır. Ahlakı ve değeri olmayana ne deseniz boş. Tabii bu elimiz kolumuz bağlı bir şekilde yaşanan rezaletlere seyirci kalacağımız anlamına gelmiyor.

İhracata dönük yatırımlara ilave yıllık yüzde 9'a varan faizle, TL cinsinden uzun vadeli finansman imkanı getiriyoruz. İhracata yönelik toplam 150 milyar TL'lik kaynak ayırdık. Turizm sektöründe döviz kazandırıcı hizmet veren firmalara yüzde 9'a kadar inen faiz oranlarıyla uzun vadeli Türk lirası finansmanı sağlıyoruz

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem