Cumhurbaşkanı Erdoğan Kartal'daki enkaz bölgesinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kartal’da çöken binada incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kartal'daki enkaz bölgesinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kartal'da çöken binanın enkazında devam eden arama kurtarma çalışmalarına ilişkin olay yerinde incelemelerde bulundu.

Kartal'da çöken 8 katlı binada hayatını kaybedenlerin sayısı 17'ye yükseldi. Açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enkaz çalışmaları ve Yeşilyurt Apartmanı ile çevresindeki yapılarla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan bilgi aldı.

Yeşilyurt Apartmanında yaşayan vatandaşların beklediği çadırı ziyaret ederek apartman sakinlerine başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, enkaz alanından ayrılırken basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Gerekli açıklamaların ilgili bakanlıklar ve kurumlar tarafından yapıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buradan almamız gereken birçok ders var ve buna göre de şu anda gerek Başsavcımız, gerek savcılar, gerek bilirkişi heyetleri, bütün bakan arkadaşlarım, AFAD hepsi çalışmalarını sürdürüyor. Ondan sonra bizler de şöyle oturacağız, değerlendirmelerimizi yapacağız ve atılması gereken adımları da kararlı bir şekilde atacağız” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kartal'daki enkaz bölgesinde

'MİLLETİMİZ KENTSEL DÖNÜŞÜME DESTEK VERMELİ'

Hastanede yaralıları ziyaret eden Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada 'Milletimiz artık kentsel dönüşüme destek vermeli' diyerek şöyle konuştu: 

"Buna artık ben afet demeyeceğim bu bir afet değil.  Bu yıllardır konuştuğumuz, bina yapımlarında kullanılması gereken malzemeler konusu, zemin etütleri, bu etütlere dikkat edilmeden yapılan inşaatlarda zaman zaman yaşadığımız çok ciddi sıkıntılar var. Deniz kumuyla yapmak suretiyle, kullanılan demirlerde hurda kullanılması... Yani ranta yönelik, daha çok para kazanmaya yönelik kaçak yapılan bu yapılarla ilgili çok ciddi bir sıkıntı yaşadık, şu an itibariyle 17 kaybımız var. Yoğun bakımda olan vatandaşlarımız var. Temennimiz odur ki bütün bu olaylardan ders çıkarmamız lazım. Yerel yönetimlerin üzerinde çok büyük sorumluluklar var. Zemin etütlerine dikkat edilmesi gerekir. Zemin etütleri yapılmadan yapılan inşaatların getireceği netice bu olacaktır.  Oturulması uygun olmayan binalara müsaade etmeyeceğiz. Her şeyi yönetimlerden beklemek gerekiyor. İnsan olarak üzerimize düşen görevi yapmalıyız. Milletimiz artık kentsel dönüşüme destek vermeli. Ne biz ağlayalım ne halkımız ağlasın. Üzerimize düşeni hep beraber yapalım ve bu işi başaralım" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kartal'daki enkaz bölgesinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kartal'daki enkaz bölgesinde

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem