Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macaristan'a teklif

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macaristan'a teklif

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye - Macaristan İş Forumu'nda açıklamalar yaptı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan ziyaretinde konuştu. Erdoğan, Macaristan'a Afrika'da ortak yatırım yapma çağrısında bulundu. Savunma Sanayii ile ilgili mesaj verdi, "Bazı ortak adımlar atmayı planlıyoruz" dedi. Erdoğan mevkidaşı Orban ile ticareti arttırma konusunda uzlaştıklarını söyledi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"AFRİKA'DA ORTAK YATIRIM YAPALIM"

"Biz Macaristan'ı yabancı bir ülke olarak görmüyoruz. Orta Asya'ya uzanan kadim dostluğumuz var. Türkiye Macaristan ilişkilerinde muazzam bir ivme yakaladık. Türkiye, Macaristan işbirliği ile Afrika'da ortak yatırıma girelim. "

"Macaristan'ı ticaret üssü ve en önemli geçiş noktalarımızdan biri olarak görüyoruz. Avrupa'ya ihraç konusunda bir merkez haline gelmeli." 

"İHRACAT HEDEFİMİZ 2023'TE 500 MİLYAR DOLAR"

"Son 16 yıldaki projelerle ülkemizin alt yapısını daha da güçlendirdik. Yeni Havalimanı'nın tüm etapları devreye girince 200 milyon yolcu kapasitesi ile dünyanın en büyük 3 havalimanından biri olacak. 2002'de 36 milyar dolar olan ihracatımız, 165 milyar dolara ulaşmıştır. 2023'te 500 milyar dolar ihracata ulaşmayı hedefliyoruz."

"SAVUNMA SANAYİSİNDE ORTAK ADIMLAR PLANLIYORUZ"

"Macaristan ile savunma sanayisine yönelik bazı adımlar atmayı planlıyoruz. Turizmde 40 milyona ulaştık. Hedefimiz 2023'te 50 milyon turist. Macaristan'da ciddi yatırımlar yapan şirketlerimiz olduğunu görüyorum. Bankalarımız arasındaki ilişkileri de güçlendirmemiz gerekiyor."

"ULUSLARARASI TOPLUM SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEMİŞTİR"

"Son birkaç aydır spekülatif ekonomik saldırılar var. Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta kendi huzuru ve güvenliğini sağlamak için attığı adımlar bazı çevreleri rahatsız etmiştir. YPG'nin işgalinde olan bölgelerde, şimdi yüzbinler huzur içinde yaşıyor. Soçi Mutabakatı ile 3.5 milyon insanın güvenliğini garanti altına almıştır. 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyoruz. 33 milyar dolar açıkladık. Hiçbir kuruluştan doğru dürüst yardım almadık. AB sözünde durmadı. Mülteci meselesinde uluslararası toplum sorumluluklarını yerine getirmemiştir."

"İŞ ADAMLARIMIZIN VİZEYE TABİ TUTULMASI POTANSİYELİMİZİ GÖSTERMEMİZİN ÖNÜNDE ENGEL"

"Kıymetli dostlar, ülkemizin milli bekasını koruma konusunda kararlıyız. Türk ekonomi ve bankacılık sistemi şoklara dayanıklıdır, kimse çökertemeyecektir. Ülkemize yönelik saldırılara karşı gerekli kurumlarla önlemlerimizi aldık. Hazine ve Maliye Bakanı'mız programımızı açıkladı. Alınan önlemlerle ekonomimizin dengelenmeye başladığını memnuniyetle görüyoruz. Macaristan ile ticaretimizi büyük önem arz ediyor. Türk iş adamlarının vizeye tabi olması potansiyelimizin kullanılamamasının önğndeki en büyük engellerdendir."

"İLİŞKİLERİMİZİN EKONOMİK BOYUTUNU DAHA DA GÜÇLENDİRELİM"

"Bir çağrıda bulunmak istiyorum, ilişkilerimizin ekonomik boyutunu daha da güçlendirelim. Girişimcilerimizin önünü açmaya gayret gösteriyoruz. Dostum Orban da bu konularda kararlıdır. Macaristan'dan ne alabileceksek almaya, Macaristan da bizden ne alabilecekse alma konusunda teyitleştik."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler