Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul adayıyla ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 zirvesi ve Güney Amerika ziyareti sonrası Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul adayıyla ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arjantin'deki G20 Liderler Zirvesi'in ardından gerçekleştirdiği Paraguay ve Venezuela ziyaretlerini tamamlayarak özel uçak "TC-TRK" ile saat 14.40'ta Ankara'ya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara Valisi Vasip Şahin, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve beraberindeki heyet karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

"Liderler zirvesinin 13’üncüsünü yapmak üzere gitmiştik. Bu seyahatimizde de bugüne kadar olanlar geçmişi, bugünü, G-20 zirvesinin değerlendirilmesi fırsatını bulduk. İlk zamanlar 6 ay arayla yapılıyordu daha sonra yılda bir yapılmaya başlandı.

"TERÖRE KARŞI DAYANIŞMANIN SAMİMİYETLE ALTINI ÇİZDİK"

Adil ve sürdürebilir kalkışma için küresel ticaret ve ekonominin karşı karşıya kaldığı yapıları ve ortaya çıkan risk ve tehlikeleri ele aldık. Terörün tüm formlarına karşı dayanışma ve samimiyetle yapılmasının altını çizdik.

Dünyada en büyük göç yolunun en büyük mülteci ev sahipliğine ev sahipliği yapan ülke olarak bu konulara değindik.

Tüm dünya takdirle karşılanan çalışmalara da değindik. Uluslararası sorumluluk ve yük paylaşımı üzerinde durduk. G20 marjında ayrıca Rusya, ABD ve Birleşik Krallık liderleriyle ikili görüşmeler gerçekleştirdik'  

"MADURO'NUN BAYRAĞI KALDIRIP VERMESİ BÜYÜK İNCELİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Cumhurbaşkanlığı seviyesinde Paraguay ve Venezuela’ya ile resmi ziyareti gerçekleştirdik.

Bu vesileyle ikili ilişkilerimizi ele aldığımız Paraguay’ın gerçek bir dost olduğunu gördüm. Ülkemize olan ilgileri ve alakaları memnuniyet vericiydi. Türkiye’deki büyükelçiliklerini de açacaklar. Böylece ikili ilişkilerimizin de farklı bir boyut kazanacağına da inanıyorum.

Venezuela’da dostum Maduro ile bir araya gelerek somut işbirliği imkanlarını ele aldık.

Askerin çocukların istiklal marşımızı okumaları Çocuklardan birinin bayrağımızı düşürdüğünde sayın Maduro’nun bayrağı kaldırıp vermesi de büyük nezaket bir inceliktir. Venezuela halkının da Türk insanına muhabbetini ortaya koymuştur.

Açılım politikamızda önemli yer tutan Latin Amerika ve Karayipler Bölgeleri ile ilişkilerimizi geliştireceğiz.

"CEMAL KAŞIKÇI KONUSUNU ANLATMA FIRSATIM OLDU"

Terörle mücadele konusu burada da gündeme geldi. Liderler zirvesinde örneğin Cemal Kaşıkçı konusu da gündeme geldi. Fakat ikili görüşmelerimizde Kaşıkçı meselesi çok gündeme geldi. Cemal Kaşıkçı konusunu etraflıca anlattığım gibi işin başından gelinen noktaya kadar uluslararası medyaya anlatma fırsatım oldu." 

'DEVLET BAHÇELİ İLE GÖRÜŞMEMİZ VAZGEÇİLMEZDİR'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yerel seçimlere ilişkin bir görüşmenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği yönündeki bir soru üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz MHP bir ismini belirledi, aynı şekilde ben de bir isim belirledim. Bu iki arkadaşımız aralarında işin teknik detaylarını çalışıyorlar. Telefonla yurt dışından Mehmet Özhaseki ile görüşmelerim oldu ama etraflı görüşmeyi bugün yarın kendisiyle yapacağız. Teknik çalışmayı nereye kadar getirdiler kendilerinden dinleyeceğiz. Dinledikten sonra da Devlet Bahçeli ile bir araya gelmemiz vazgeçilmezdir. Muhakkak bir araya gelmemiz gerekir. Çünkü bazıları rahat durmaz, durmadan karıştırmanın gayreti içine girer. Onlara bu fırsatı vermemek için Cumhur İttifakını çok sağlam ve diri tutmamız lazım."

"İSTANBUL HER ŞEYDEN ÖNCE BENİM AŞKIM OLAN BİR İL" 

Erdoğan AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Aday tespitleri noktasında hassasiyetimizi koruyoruz. İstanbul benim aşkım olan bir il. Doğup, büyüdüğüm; belediye başkanı, milletvekili seçildiğim bir il. Bu ilimizde yapacağımız çalışmayı çok önemsiyoruz. Arkadaşlarımızla tabandan tavana bir çalışma yürütüyoruz. İlçe belediye başkanlıklarının da önemli ölçüde değişmesi söz konusu. Bu çalışmalar da devam ediyor ama bu arada Ankara da ihmal edilemez. Malum TBMM'de bütçe görüşmeleri var. Tabii ki bu bütçe görüşmelerini Meclis Başkanımızın yönetmesinden daha doğal, daha tabii bir şey olamaz. Bu süreci ayın 10'u ile 22'si arasında yine Sayın Meclis Başkanı götürecektir, yürütecektir, takip edecektir en azından. Onun için İstanbul ile ilgili biraz sabırlı olacağız. Nihai kararımızı, önce tabanı yoluna koyduktan sonra adımımızı atıp, kararımızı vereceğiz."

"İKİNCİ 100 GÜNLÜK EYLEM PLANI SON AŞAMADA"

Erdoğan, eylem planına ilişkin olarak ise şunları kaydetti: "İkinci 100 Günlük Eylem Planı'na ilişkin ise "Bakan arkadaşlarımız çalışmalarını yürütüyorlar. Bu çalışmaları Başkan Yardımcım Fuat Bey bizzat koordine ediyor. Çalışma bittiği an ilanını yapacağız ve İkinci 100 Günlük Programımızı da paylaşacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem