Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar!

"Bu işin içinde..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar!
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bayram namazı sonrası konuştu.

Bayram namazını kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, her kutlu doğumun sancılı olacağına inandığını  söyledi. Terörle mücadelenin ramazandan sonra daha da etkin şekilde devam  edeceğini aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:    "Biliyorsunuz bu bayrama ne yazık ki terörle mücadele içerisinde  girmiş bulunuyoruz. O bakımdan tabii çok ciddi sıkıntıları yaşayarak girdik. Ama  ben her kutlu doğumun sancılı olacağına inanan bir insanım. Bunun da böyle  olacağına inanıyorum. Sonu bunun çok çok hayırlı olacak öyle düşünüyorum, öyle  inanıyorum ve mücadelemizi de askerimizle, polisimizle, köy korucularımızla  birlikte kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Ramazanda sürdüğü gibi ramazan sonrası  bu çok daha tempoyu artırarak devam edecek. Bunu da açıkça söylemem lazım.  Böylece milletimin birliği, beraberliği, kardeşlik anlayışı sürdüğü sürece biz bu  terörün üstesinden kesinlikle geliriz."

ATÜTÜRK HAVALİMANI SALDIRISI 

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına  ilişkin soruşturmayla ilgili gelinen son noktanın sorulması üzerine ise şu ana  kadar 30 kişinin tutuklandığını belirtti. Tutuklanan şüphelilerle birlikte  geleceğe yönelik birçok ipucu yakalanabileceğini dile getiren Erdoğan, şunları  kaydetti:  "Bu ipuçlarıyla birlikte de bu işin üzerine üzerine gidilecektir. Tabii görüldüğü gibi bakıyorsunuz Dağıstan'dan var, Kırgızistan'dan var, Tacikistan'dan var. Yani komşu kuzeydeki Kafkas ülkelerinden olanlar ne yazık ki  bu işin içerisinde. Olay tabii tamamen DAEŞ çerçevesi içerisinde, onların  metotlarıyla yürüyen bir süreç. Konu sıkı bir takipte. Neticede bir terör eylemi  olmuştur ve bu terör eyleminin neticesinde de 45 kadar dost, kardeş kaybolmuştur.  Yaralılar her geçen gün azalmakta ve tedavileri bitenler taburcu edilmektedir. "

'NEREDE KİMİ VURACAĞI BELLİ DEĞİL!'

Erdoğan, terör örgütünün  Atatürk Havalimanı'ndaki saldırısının ardından yeni saldırılar gerçekleştireceği  yönündeki iddialarla ilgili soru üzerine, şunları söyledi:  "Terör ve terörizm, yani bunlar belli süreli eylemler değildir.  Nerede, nasıl, kimi vuracağı belli olmayan eylemlerdir. Bunlar, belli noktalardan  gelirse tespit eder, işi bitirirsiniz ama belli noktalardan gelen değil çok  farklı noktalardan yapılan saldırılar neticesinde ortaya çıkan bu tür eylemlerle  mücadele kolay değil, zor. Yani bu dünyanın her yerinde böyle. Sadece Türkiye'ye  has bir durum değil. Bugün Batı ülkelerinin hepsinde görüyorsunuz, Belçika'da,  Fransa'da, İngiltere'de, ABD'de, Rusya'da tüm bunların hepsi terörle çok çok  ciddi mücadeleler vermiş, çok ciddi bedeller ödemişlerdir. Bizler ise 35 yıldır  zaten malum bölücü terör örgütüyle bir mücadelemiz vardı. Şimdi tabii bu  özellikle DAEŞ terör örgütü de bir tehdit oluşturdu. Şimdi buna karşı, PYD, YPG  bunlara karşı da mücadelemiz var. Çok farklı cephelerde bu mücadeleyi Türkiye  sürdürüyor. Güçlenen Türkiye adeta bölücü terör örgütlerinin bir hedefi haline  gelmiştir ama buna rağmen bu mücadelemizi sağlıklı bir şekilde sürdürdüğümüze  inanıyorum ama şehitlerimiz tabii ki oluyor ama bunu da ben inanıyorum ki bizim  milletimizin imanı, şehadete olan inancı kaldırmaktadır."

  'SURİYELİ SIĞINMACILARA VATANDAŞLIK'

  Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesi konusundaki soru üzerine  ise Erdoğan, sığınmacıların içinde kalifiye çok insanın bulunduğunu kaydetti. Bu  insanları Türkiye'de değerlendirme imkanına sahip olduklarını aktaran Erdoğan,  "Üstelik değerler noktasında ortak değerlerimiz olan bu insanlardan hem istifade  ederiz hem de onların insani olmayan koşullarda yaşamasını ortadan kaldırmış  oluruz. Onun için Kilis iftarında, daha sonra konuşmamda ifade etmiştim. Yani  biz, artık veren eliz, alan el değiliz. Dolayısıyla hem veren el olan hem de  kardeşlik duyguları çok yüksek olan bu milletle, bu halkla bu şekilde bir adımı  atmak ülkemizin bana göre kalifikasyon noktasındaki gücünü daha da artıracağı  gibi bu tür insanları böyle çadır kamplarda, konteyner kentlerde veyahut da böyle  ilkel yerlerde onlara ev sahipliği yapmayı doğru bulmadık. Bunun birçok kez  Hükümetimizle değerlendirmelerini yaptık. Böyle bir adımın atılması için de her  türlü tedbiri alarak bu adımları atmayı uygun buluyoruz. Dikkat ediyorum bunların  içinde mesela kalifiye olan birçok insanlara Batı ülkeleri kapılarını açıyor.  Sayılar tabii çok düşük. Biz tabii kapıyı açmayınca onlar oralara gitmek  durumunda kalıyor. Biz bunu çok daha dikkatli bir şekilde hatta hatta belli  illerimizde organize sanayi bölgelerinde olsun, bu tür oluşan yerlerde inanıyorum  ki bunların bilgilerinden, bunların insan olarak gücünden hem biz istifade  edeceğiz hem de onlar bu tür sıkıntılı yaşam koşullarından kurtulmuş olacaklar  diye düşünüyorum." diye konuştu.

 'RUSYA, İSRAİL FARKLI, MISIR FARKLI' 

  Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ve İsrail ile atılan adımların  benzerinin Mısır ve Suriye için de atılabileceği yönündeki iddialar var. Bu  konuda ne söylersiniz?" şeklindeki soruyu da yanıtladı. Erdoğan, şöyle konuştu:  "Şimdi Rusya ve İsrail'le atılan adımların çerçevesi farklı, öbür  tarafta Mısır'ın çerçevesi farklı. Bizim Mısır halkıyla herhangi bir sorunumuz  yok. Mısır'daki sorun, yönetimle olan sorundur. Özellikle liderle olan sorundur.  Bunu çakma tabir edebileceğim kararla idama mahkum edilen, müebbet hapse mahkum  edilen insanlar var. Düşünebiliyor musunuz bir ülkenin cumhurbaşkanına milli  savunma bakanı konumunda olan bir asker ihtilal yapmak suretiyle onu deviriyor,  ondan sonra onun yerine geçiyor, geçtikten sonra da onun önce idama mahkum  olması, daha sonra müebbet hapse mahkum olması gibi saçma sapan, bütün bunları  bizler de istihbaratımızı alıyoruz. Nerede ne var da bu böyle yapılmış. Ortada  herhangi bir suç söz konusu değil, insan öldürmek, böyle bir şey olmadığı halde  Mursi ve arkadaşlarına karşı alınan bu kararların hepsi tamamıyla masa üstüdür ve  suflörü olan kararlardır. Bu kararları bizler tasvip etmiyoruz. Çünkü zulme rıza  zulümdür. Mısır'daki insanların hepsi bizim kardeşlerimiz ve bu kardeşlerimize  karşı takınılan bu tavrı bizim bir defa takdir etmemiz bir Müslüman olarak, bir  insan olarak, demokrasiye inanmış insanlar olarak bizi bir defa çok çok zor  durumda bırakır diye düşünüyorum. Mursi'nin cumhurbaşkanlığında o hükümete, o  yönetime Türkiye ve Katar'dan başka herhangi bir mali destek veren ülke yoktu ama  daha sonra hiç o destek vermeyen ülkeler şu andaki mevcut yönetime çok ciddi  parasal destekler verdiler, yardımlar verdiler. Bir taraftan da Mursi ve  arkadaşlarına idam cezaları, bunun yanında müebbet hapis cezaları vermeye  başladılar. Bunun delili nedir, belgesi nedir? Bunu dünyaya açıklayabiliyorlar  mı? Hayır. Sadece 'biz yaptık oldu' mantığıyla gidiyor. Böyle bir zulme bizim  'evet' dememiz mümkün değil.  Çünkü bizim ilkemiz; zulme rıza zulümdür. Biz buna  katlanamayız."

 PUTİN İLE GÖRÜŞME 

 Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile G20 öncesi bir  görüşmesi olup olmayacağının sorulması üzerine de "Dışişleri Bakanımızın Sayın  Lavrov ile Soçi'de yaptığı görüşmeye göre, bu ay sonu ya da ağustos ayı içinde,  yani G20 öncesi bir görüşme söz konusu olabilir, daha kesin değil." dedi.   Dün Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz ile bir telefon  görüşmesi yaptıklarını da aktaran Erdoğan, "Bu telefon görüşmesinden sonra  arkadaşlarımdan aldığım bilgi, orada 2 kişinin öldüğü, 4 veya 5 kişinin  yaralandığı istikametinde. Böyle bir eylem tabii kimler tarafından yapıldığı  henüz kesinleşmiş değil, bu çok büyük bir felaket de olabilirdi. Allah korudu  diyeceğiz." şeklinde konuştu. Erdoğan, bayramın 3. günü NATO liderler zirvesinin yapılacağı  Varşova'ya gideceklerini de sözlerine ekledi.

 Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram namazından sonra  Ataşehir'deki Şehit Salih Sevgican Polis Merkezi Amirliği'ni ziyaret etti. Burada  polislerle bayramlaşan Erdoğan'a kahvaltı ikramı yapıldı. Erdoğan, karakol  binasının yeniden yapılması talimatını verdi.Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Büyükşehir  Belediye Başkanı Kadir Topbaş da eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler