Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok sert açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok sert açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te yaptığı açıklamada"Bu ülkede katil aranıyorsa bunun adresini sormaya gerek yok bunlar biliniyor. Bunlar parlamentoya kadar sızmış olanlar ve kimseyi aldatamazsınız. Sokağa insanları çağırıp Diyarbakır'da 53 evladımızı öldürenleri bu millet unutmuyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST İstanbul), beşinci gününde misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST'i ziyaret ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz yıl 2500 finalistimizle etkinliğimiz gerçekleşmişti. Bu yıl da 10 bin finalist ve 122 ülke katılımcısıyla TEKNOFEST rekor kırdı. Bu etkinliğin ülkemizin en önemli markalarından biri olacağını düşünüyorum.

Bilim insanlarımızı davet etmiştim. İlk günden itibaren müthiş bir talep oldu. Dünyanın her yerinden akademisyenler Türkiye'de çalışmak istiyoruz diye bize başvuru yapıyor. Yoğun ilgiyle karşılaştığımız Uluslararası Araştırma programımıza önümüzdeki yılda devam edeceğimizi müjdelemek isterim.

Yeni büyüme hikayemizi yazacak ve gençlerimize daha nitelikli iş imkanları oluşturacağız. Bugün buradaki her etkinliği milli teknoloji hamlemizin yeni bir ayak sesi olarak görüyorum. Burada her bir evladımız geleceğimize yakılmış birer ışık olacaktır. Önümüzdeki yıl çok daha coşkulu bir festivale şahit olacağımıza ben yürekten inanıyorum.

Salı gününden beri gelenlerin sayısı 500 bini aşmış durumda. Yarın artık hedef 1 milyona ulaşmaktır. Artık biz kendimize yeteceğiz, buna alışacağız. Her şey hayal ile başlar. Hayal ile inanç birleştiğinde ortaya başarı çıkar. Bize kesinlikle 3-5 beden küçük gelen gömlekle yaşamamızı istediler.

Merhum Cem Karaca'nın de dediği gibi:

Gönlüme bir ateş düştü yanar ha yanar yanar
Ümit gönlümün ekmeği umar ha umar umar
Elleri ak yumuk yumuk ojeli tırnakları
Nerelere gizlesin şu avucum nasırları

Otomobili tamire geldi dün bizim tamirhaneye
Görür görmez vurularak başladım ben sevmeye
Ayağında uzun etek dalga dalga saçları
Ustam seslendi uzaktan oğlum al takımları

Ustama dedim ki bugün giymeyim tulumları
Arkası puslu aynamda taradım saçlarımı
Gelecekti bugün geri arabayı almaya
O romandaki hayali belki gerçek yapmaya

Bize yıllarca tulum giydirdiler. Mahkum edilmek istediğimiz geri kalmışlık zincirlerini birer birer kırdık. Kardeşliğimizin yanında ekonomimize de hedef aldılar. Biz milletimizle tüm saldırıları boşa çıkardık. Ve bugün Türkiye tüm saldırılara rağmen dimdik ayaktayız. Türkiye, eğitimden sağlığa her alanda güçlü alt yapıya sahip.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem