Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'nin bölgeden çekilme süreci başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(ABD Başkanı Trump'la) Akşamki görüşmemizden sonra bölgede Sayın Başkanın ifade ettiği gibi bu çekilme olayı başlamış vaziyette." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'nin bölgeden çekilme süreci başladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulunuyor.

"ABD'nin çekilme süreci başladı"

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'nin doğusuna yapacağı operasyona ilişkin, (ABD Başkanı Donald Trump'la) Akşamki görüşmemizden sonra bölgede Sayın Başkanın ifade ettiği gibi bu çekilme olayı başlamış vaziyette." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Trump ile görüşmenin büyük ihtimalle kasım ayının ilk yarısında gerçekleştireceğini belirtti.

ABD ziyaretinde F-35 projesinin de ele alınacağını bildiren Erdoğan, "Bu uzayan bir süreç oldu. Temennim, (Trump ile) görüşmemizde bunu bir karara bağlamak." diye konuştu.

Cezaevlerindeki terör örgütü DEAŞ mensuplarıyla ilgili de çalışmaların yapıldığını söyleyen Erdoğan, "Ne gibi bir adım atalım ki cezaevlerindeki DEAŞ'lıları buralardan süratle derdest edelim, bu konuda çalışılıyor." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem