Çiftlikbank'tan sonra bu da Hurda Bank!

Ankara’da kendisini hayırsever olarak tanıtan ve 'Çiftlik Bank' benzeri sistem oluşturup hurda alım satımı ile yüksek kazanç vadederek 2.5 milyon TL’lik vurgun yapan adam yakalandı.

Çiftlikbank'tan sonra bu da Hurda Bank!

Ankara'da, hurdaları alarak yüksek karla başka kişilere satacağını ileri sürüp, 14 kişiyi dolandıran M.K., yakalandıktan sonra tutuklandı.

M.K.'nın, bu yöntemle yaklaşık 2.5 milyon TL'lik vurgun yaptığı tespit edildi. Şüphelinin 'Çiftlik Bank' benzeri sistem oluşturduğu, bunu da 'Hurda Bank' olarak adlandırdığı saptandı.

Aylar süren takip sonucunda, şüphelinin düşük fiyattan alacağı hurdaları, başka kişilere satarak yüksek kar sağlayacağını söyleyerek, 14 kişiyi yaklaşık 2.5 milyon TL dolandırdığı belirlendi. Bunun üzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince düzenlenen operasyonda, M.K. isimli şüpheli gözaltına alındı. 

Emniyetteki ifadesinde tüm sistemi anlatan M.K., 'Çiftlik Bank' benzeri  sistem kurup referans yöntemiyle ilk katılanlara bir miktar para kazandırdığını, böylece o kişilerin akrabaları ve arkadaşlarını da sisteme dahil ettiğini belirtti. Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen M.K. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem