CHP’ye öyle bir eleştiri getirdi ki !

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, "Cumhuriyet Halk Partisi olmasa başbakan bu kadar iktidarda kalamaz” dedi.HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve HDP İstanbul milletvekili Levent Tüzel, seçim çalışmaları kapsamında Çorum

CHP’ye öyle bir eleştiri getirdi ki !

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, "Cumhuriyet Halk Partisi olmasa başbakan bu kadar iktidarda kalamaz” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve HDP İstanbul milletvekili Levent Tüzel, seçim çalışmaları kapsamında Çorum’a geldi. Tuncel ve Tüzel, Cumartesi Pazarı’nda halka hitap ettiler. Geçen yıl Diyarbakır’da Nevruz Bayramı kutlamalarında yayınlanan manifestonun üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatan Tuncel, bir yılda hükümetin hiçbir şey yapmadığını savundu. 30 Mart’tan sonra Türkiye’nin yeniden bir kriz ve kaosun içerisine girebileceğini ileri süren Tuncel, “HDP olarak çözüm ve müzakere sürecinin arkasında olduğunu ifade ediyoruz. Diyoruz ki bir Nevruzda bir kez daha haykıralım, ‘barış istiyoruz, özgürlük istiyoruz, eşitlik ve adalet istiyoruz’. 30 Mart’ta sandıktan biz çıkarsak barış konusunda, özgürlük konusunda en çok mücadele eden parti olacağız. AK Parti hükümeti Kürt sorunu çözmek isteseydi çözerdi. Aksine her zaman elinde koz olarak kullandı. Şimdiye kadar bu süreci garanti altına alacak bir şey yapmadı. Bunu garanti alacak tek kişide HDP’dir” ifadelerini kullandı.

CHP’Yİ TOPA TUTTU

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Tuncel, “Hükümetin bu halde olmasının bir nedeni de ana muhalefet partisi. Öyle bir ana muhalefet partisi var ki maşallah başka bir şeye gerek yok. Başbakan da diyor ya ‘İyi ki Cumhuriyet Halk Partisi var. O olmazsa biz iktidar da bu kadar kalamazdık’ çok doğru söylüyor. Cumhuriyet Halk Partisi olmazsa başbakan bu kadar iktidarda kalamaz” ifadelerini kullandı.

Kürt sorunu çözümünde ana muhalefetin iktidardan daha geri olduğunu anlatan Tuncel, “İktidar diyor, ‘ben demokratikleşme yapmak istiyorum, Kürt sorunu çözmek istiyorum’, bunlar ‘aman olmaz, ana dilde eğitim böler’. İktidar partisi göstermelikte olsa Öcalan’la diyalog geliştirdi ana muhalefet partisi ‘aman olmaz’ diyor. Oysa ne yapması gerekirdi. 30 yılda bu ülkede 50 bin insan yaşamını yitirdi. Ülke zarara uğradı. Artık 21. yy bu savaşa son vermek gerekir. AK Parti hükümetine niye müzakereye geçmiyorsun, niye ana dilde eğitim hakkını tanımıyorsun. Bana siz ana dilde eğitim meselesinde el atmıyorsun da sadece lisede parasıyla Kürtlere ana dilini öğrenebilirsin diyorsun. Bunu yapsaydı AK Parti hükümetinin gerçek yüzü ortaya çıkacaktı. Ama yapmadı. AK Parti’de bunun üzerinden efendim ben adım atmak istiyordum ama muhalefet izin vermiyor diyor. Onu kendisine kalkan yaptı” diye konuştu.

"SOL BİZDE"

CHP’nin iktidar olmak gibi derdinin bulunmadığını dile getiren Tuncel, “CHP’nin bir derdi var. Başbakandan boşalan koltuğa sayın Kılıçdaroğlu “ben oturabilir miyim” hayali o. Ne diyor, ‘AK Partide onurlu insanlar var. Başbakan gitsin, AK Parti kalsın’. O zamanda bizim aklımıza şu geliyor; herhalde Kılıçdaroğlu AK Parti’nin başkanlığına soyunuyor. Hesap sormayacağına göre. İktidar olmak isteyen bir parti bunu yapmaz. Ne yaptı şimdi; AK Parti ile kavgaya giren cemaatle yan yana. Şimdi CHP, cemaat ve eski ülkücüler ittifakı var. Kendisine sağdan yol açtı. Herkes sağa kayıyor. Sol boşta, sol bizde” dedi.

HDP’nin otobüsüne yapılan saldırıyla de açıklamada bulunan Tuncel, “Bizim Sinop’a girmemize izin vermeyenlere Karadeniz halkı cevap verdi. Şimdi Karadeniz’in her yerinde HDP bayrağı yükseliyor. Ordu’dan Trabzon’a her yerde HDP’nin adayları var. Faşizan saldırılar bitiyor mu bitmiyor. Urla’da karşımıza çıktı. Edirne Keşan’da karşımıza çıktı. Dün Aksaray’da karşımıza çıktı. Bugün otobüsümüzle size seslenecektik ama yok. Kamyonumuz var. Otobüse taş atanlar bu ülkeyi kurtardılar mı. Biz yolumuza mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

Cumartesi Pazarı’ndaki etkinliğin ardından Tuncel ve Tüzel, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek toplantı yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler