CHP'nin Ankara ve İstanbul adayları belli oldu

İşte CHP'nin İstanbul ve Ankara adayları açıklandı. İstanbul'a Trabzonlu Ekrem İmamoğlu aday gösterildi.

CHP'nin Ankara ve İstanbul adayları belli oldu

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Trabzonlu Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ise Mansur Yavaş oldu.

İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı ilk açıklamada, "İstanbul’un geleceği ve İstanbulluların mutluluğu için yola çıkıyoruz. Beni bu göreve layık gören partime, genel başkanımıza ve tüm İstanbullulara içtenlikle teşekkür ediyorum" dedi.

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı kesinleşen Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yavaş'ın açıklaması şöyle:

''Başkent Ankara adaylığı için şahsımı lâyık gören Millet İttifakı’nın Genel Başkanları Sayın Kılıçdaroğlu’na, Sayın Akşener’e ve parti yöneticilerine teşekkür ederim. Bu güveni, seçimi kazanıp, başarı ile taçlandırmak boynumuzun borcudur.  Yolumuz açık olsun. Allah’ın izni, halkımızın takdiriyle Cumhuriyetimizin kalbi Güzel Ankara’ya hizmetkar olmaya talibim. Parti ayrımı yapmaksızın tüm Ankaralılara teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum."

ANTALYA VE ADANA DA BELLİ OLDU

Öte yandan CHP'nin Antalya Büyükşehir adayı, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek oldu. 

Bugün MYK sonrası toplanan Parti Meclisi, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Muhittin Böcek'i belirledi. Konyaaltı'nda biri Anavatan Partisi, 3'ü CHP olmak üzere 4 dönemdir belediye başkanlığı yapan Muhittin Böcek, akşam Ankara'dan uçakla Antalya'ya gelecek. Partililer Muhittin Böcek için havalimanında karşılama töreni organize ediyor. Muhittin Böcek, adaylığının belli olması sonrasında Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "20 yıldır Konyaaltı'nda birlikte başardık. Şimdi de hayatımı adadığım Antalya'da birlikte başarmaya geliyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, örgütümüze ve Sayın Meral Akşener'e teşekkür ediyorum. Oturan değil çalışan Antalya'ya hazır olun, şimdi çalışma zamanı" dedi.

Adana'da ise Zeydan Karalar aday olarak belirlendi. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Parti Meclisi'nde yapılan oylama sonucu, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi. Seyhan Belediye Başkan Adayı olarak da Parti Meclisi'nde eski milletvekili Zülfikar İnönü Tümer'in isminin geçtiği konuşuluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler