CHP'li vekil Erdin Bircan hayatını kaybetti! Erdin Bircan kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan hayatını kaybetti

CHP'li vekil Erdin Bircan hayatını kaybetti! Erdin Bircan kimdir?

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi

Edirne Milletvekili Bircan, partisinin olağanüstü kurultay çalışmaları kapsamında gittiğini Iğdır'da 30 Temmuz 2018 Pazartesi günü beyin kanaması geçirmiş, Iğdır Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından İbni Sina Hastanesi'ne sevk edilerek, yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Bu tarihten itibaren tedavi altında olan Bircan hayatını kaybetti.

Erdin Bircan kimdir?

Edirne'nin Enez ilçesine bağlı Hasköy'de 1959 yılında dünyaya geldi.  Erdin Bircan stanbul Hasköy Lisesinde okuduğu dönemde gençlik hareketlerine katıldı. Babasının ismi Şevki, annesinin ismi Lüferiye'dir. Politika Gazetesi'nde çalıştıktan sonra 1980 yılında özel sektörde yöneticilikler yaptı. Erpa Tekstil'i kurarak 1988 yılında ticarete atılan Bircan, Uzunköprü'de de hayvancılık yaptı.

CHP'li vekil Erdin Bircan hayatını kaybetti! Erdin Bircan kimdir?

Sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevlerde yer aldı. Kurucuları arasında bulunduğu Trakyalı Yöneticiler ve İş Adamları Derneği TRYİAD'da 2 dönem Başkan Yardımcılığı yaptı. 

10 yıl Keşan Ticaret Sanayi Odası KTSO üyeliği yaptı. Halen İstanbul Tekstil Konfeksiyon İhracatçıları Birliği İTKİB üyeliği, İstanbul Ticaret Odası İTO üyeliği ve İstanbul Sanayi Odası İSO üyeliklerinde bulunmaktadır. Erdin Bircan, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Beşiktaş Spor Kulübü üyesidir. 2011 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adayı olarak yarıştı. 

2015 seçimlerinde önseçimden başarı ile çıkarak CHP Milletvekili adayı oldu. 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimleri ile parlamentoya girmeye hak kazandı. 

Orta derecede İngilizce bilen Erdin Bircan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem