CHP'li Ahmet Kaya: karayolları taşeron işçilerinin maaşlarını ödeyin

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, taşeron işçilere kadro verilmesi gerektiğini söyledi.

CHP'li Ahmet Kaya: karayolları taşeron işçilerinin maaşlarını ödeyin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Karayolları bölge müdürlüklerinde taşeron olarak çalışan işçilerin mağduriyetlerini TBMM gündemine taşıyarak, maaş ödemelerinin zamanında yapılması için gerekli tedbirlerin alınması çağrısını yaptı.

“KARAYOLLARI TAŞERON İŞÇİLERİ 2 AYDIR MAAŞ ALAMIYOR”

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan Ahmet Kaya, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğünde taşeron olarak çalışan yaklaşık 160 şoför işçiye 2022 Ocak ve Şubat ayı maaşlarının ödenmediğini belirterek şunları söyledi.

“ÖDENEK YOK DENİLİP MAĞDUR EDİLİYORLAR”

“Sadece Trabzon'da değil, birçok bölgede aynı sıkıntının yaşandığını biliyoruz. Taşeron şirkete gidiyorlar ‘Karayolları bize ödesin, biz de size ödeyeceğiz.’ diyorlar. Karayollarına gidiyorlar ‘Hazineden para gelmedi, ödenek yok.’ diyorlar. Kirasını, faturalarını, taksitlerini zamanında ödeyemeyen, biriken borçlarını kredi kartıyla kapatmaya çalışan perişan hâldeki işçi kardeşlerimiz çare arıyor. Ayrıca, bu sorun yeni değil, yıllardır böyle.”

“TAŞERON ADALETSİZLİĞİNİ BİTİRMEK İÇİN KADRO VERİN”

“Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları yetkililerine sesleniyorum: Bu insanlarımızı bu sıkıntıyı yaşatmaya ne hakkınız var? İşçi kardeşlerimizin hak ettikleri maaşlarını bir an önce ödeyin, bundan sonra maaşlarında gecikme yaşanmaması için gerekli tedbirleri alın, en önemlisi de bu kardeşlerimize kadro vererek kamudaki taşeron adaletsizliğine artık bir son verin.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem