CHP'li Ahmet Kaya'dan elektrik tepkisi: Saray ışıl ışıl vatandaş karanlıkta ve soğukta

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet kaya 02:15'te çektiği video ile elektrik tepkisini dile getirdi.

CHP'li Ahmet Kaya'dan elektrik tepkisi: Saray ışıl ışıl vatandaş karanlıkta ve soğukta

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin yanan ışıklarını göstererek, "yüksek elektrik faturası nedeniyle vatandaş tasarruf yapmak için televizyon ışığında oturuyor, esnaf buzdolabını kapatıyor; OSB'lerde 3 günlük elektrik kesintisi var ama gece saat 02:15 olmuş Saray'ın ışıkları gecenin bu saatine tamamen yanık durumda." dedi.

Trabzon dönüşü Ankara'da havaalanından evine giderken Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınından geçen Kaya, gece saat 02:15 sularında Külliyedeki binaların ışıklarının ışıl ışıl yandığını görünce durarak şu açıklamaları yaptı:

"Şu an gece saat 02:15. Havaalanından evime doğru giderken, Saray'ın; Sayın Cumhurbaşkanının ve AKP yetkililerinin ifadesiyle Külliye'nin önünden geçerken bir durum dikkatimi çekti. Bakın hemen arkamda Saray görünüyor ve Saray'ın ışıkları gecenin bu saatinde tamamen yanık durumda. Işıl ışıl her taraf."

"VATANDAŞ YÜKSEK ELEKTRİK FATURALARINDAN İSYAN EDİYOR"

"Trabzon'daydım Trabzon'dan geliyorum. Sokakta, ilçelerde, esnaf gezilerinde gördüğüm hemşehrilerim elektrik faturalarını bana gösterip isyan ettiler."

"ESNAF ELEKTRİK PAHALILIĞINDAN KARANLIKTA, SOĞUKTA OTURUYOR"

"Esnafın dükkanına girdim. Esnaf elektrik pahalılığı nedeniyle, o yüksek faturalar nedeniyle dükkanda karanlık içinde oturuyor. Birçok esnaf buzdolabını kapatmış, birçok esnaf buz gibi dükkanda oturuyordu. Niye? Yüksek elektrik faturaları nedeniyle."

"VATANDAŞ TASARRUF YAPIYOR, SARAY'DA İTİBARDAN TASARRUF YOK"

"O esnaf tasarruf yapmak için bu tedbirleri alırken, ülkeyi yönetenler işte burada şatafatın, lüksün, sefanın içinde ışıl ışıl saraylarda oturmaya devam ediyor."

"OSB'LERDE ÜRETİM DURDU, SARAY'IN IŞIKLARI SABAHA KADAR YANIYOR"

"Arsin Organize sanayi Bölgemize gittim. Orada üç gündür üretim durmuş durumda. Üretim bu ülkenin olmazsa olması. Organize Sanayi Bölgelerinde üretim durmuş ama Saray'ın ışıkları sabaha kadar yanıyor. Bu kadar ışık sabaha kadar neden yanıyor?"

"GEÇİM DERDİNDEKİ VATANDAŞ TELEVİZYON IŞIĞINDA OTURUYOR"

"Hatırlayalım ne demişlerdi? İtibardan tasarruf olmaz demişlerdi. Evet onlar itibardan tasarruf etmiyor belki ama yoksul insanlar, geçim derdindeki insanlar, geçinemeyen insanlar evlerinde televizyon ışığıyla oturuyor. Ama Saray'da yaşayanlar itibardan tasarruf olmaz diyor ve Saray'ın ışıkları işte gördüğünüz gibi sabahlara kadar böyle yanıyor maalesef."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler