CHP'den istifa eden Pavey'in Milletvekilliği düşürüldü

İstifa eden CHP'li Şafak Pavey'in milletvekilliği düşürüldü.

CHP'den istifa eden Pavey'in Milletvekilliği düşürüldü

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'in milletvekilliği düşürüldü. Pavey, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek milletvekilliğinden istifa etme kararı almıştı.


İstifasını açıklayan CHP'li Şafak Pavey'in milletvekilliği düşürüldü.  CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, sağlık sorunları nedeniyle milletvekilliğinden istifa etme kararı aldığını bildirmişti.

Yüksek tempoda, aralıksız geçen yıllar içinde ortaya çıkan sağlık sorunlarını çoğu zaman gözardı ettiğini ifade eden Pavey, şunları kaydetmişti:

"Gelinen noktada sağlık sorunlarımı daha fazla ertelemem mümkün olmadığı için milletvekilliğinden istifa kararı aldım. Öncelikle seçmenimize, bana siyasete girerek hizmet etme fırsatı tanıyan Genel Başkanımıza, yol arkadaşlarıma ve partime teşekkür ederim. Altı yıldır yürekten inanarak sürdürdüğüm mücadeleye bundan sonra da milletvekili olmadan devam etmeye kararlıyım."

ŞAFAK PAVEY KİMDİR?

Şafak Pavey, 10 Temmuz 1976 tarihinde Ankara'da doğdu. Eğitim hayatını Londra Westminster Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olarak ve London School of Economics'de yüksek lisans yaparak tamamlamıştır. Uluslararası işaret dilini oldukça iyi bilen Şafak Pavey, aynı zamanda İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve giriş düzeyinde Arapça ile Farsça da bilmektedir.

Birleşmiş Milletler'de bir süre boyunca Engelli İnsan Hakları Sekreterliği görevini yapan Pavey, görevini bıraktıktan sonra 15 yılın ardından Türkiye'ye dönmüştür. 12 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirilen seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden İstanbul milletvekili olarak seçilmiştir.

24 Mayıs 1996 tarihinde İsviçte'deki Cenevre Üniversitesi'nde sanat eğitimi aldığı dönemde beyin tümörü teşhisi konulan arkadaşını trene bindirmek isterken geçirdiği bir kaza sonucunda sol kolunu ve bacağını kaybetmiştir. Yaşadığı bu durum Zürih Üniversite Hastanesi'nde tez konusu olmuştur ve bu çalışması kitap olarak yayımlanmıştır.

30 Temmuz 2012 tarihinden itibaren Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu'nda Doğa Hakları ve Sosyal Politikalardan sorumlu Genel Başkan yardımcılığı görevini yapmıştır.

3 Temmuz 2015 tarihinde CHP Grubu  tarafından Meclis Başkanvekili olarak seçilen Pavey, 15 Eylül 2017 tarihinde sağlık sorunlarını gerekçe göstererek milletvekilliğinden istifa edeceğini duyurmuştur.

Şafak Pavey'in milletvekilliği 25 Ekim 2017 tarihinde düşürülmüştür.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler