CHP'den bildirge: YSK üyeleri istifa etmeli

CHP PM Bildirgesinde YSK üyelerini istifaya davet etti.

CHP'den bildirge: YSK üyeleri istifa etmeli

CHP'nin PM üyeleri ve milletvekillerinin imzasıyla yayınladığı bildirgede YSK üyeleri istifaya çağrılarak, "YSK’nın kusuru seçmene yüklenemez, seçmen cezalandırılamaz. YSK üyeleri seçmene karşı işledikleri suç sebebiyle topluca istifa etmelidir" denildi.

CHP, YSK'nın İstanbul'da seçimleri yenilenmesi kararının ardından PM Üyeleri ve Milletvekillerinin imzasıyla bir Demokrasi ve Özgürlük Bildirgesi yayınladı. 

Bildirgede 'Krizin aşılması için' atılması gereken adımlar sıralanırken, sandık kurullarında şaibe varsa  "16 Nisan Anayasa Referandumu, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı, Milletvekili Seçimleri ve 31 Mart’ta Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle aynı sandıkta ve aynı zarflarla yapılan ilçe belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği seçimleri de aynı kıstasla yenilenmelidir" görüşüne yer verildi. 

Bildirgede ayrıca,  seçim kurullarında bir hata varsa sorumlusunun YSK olduğu ifade edilerek, "YSK’nın kusuru seçmene yüklenemez, seçmen cezalandırılamaz. YSK üyeleri seçmene karşı işledikleri suç sebebiyle topluca istifa etmelidir" denildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem