CHP'den Afrin operasyonuna destek

CHP'den Afrin açıklaması: Bu harekata desteğimiz tam

CHP'den Afrin operasyonuna destek

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Bu harekata desteğimiz tamdır. Allah milletimize, askerimize yardımcı olsun" dedi.



CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP Genel Merkezi'nde yaptığı basın toplantısında Afrin'deki terörist gruplara yönelik düzenlenen 'Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Bülent Tezcan milli güvenliğin her şeyin üstünde olduğunu, Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdiklerini söyledi. Tezcan, hiç bir terörle mücadeleyi iç siyaset malzemesi olarak görmediklerini bildirerek şunları söyledi:

"Dün itibariyle 'Zeytin Dalı Harekâtı' başlamıştır. Burada her zaman söylediğimiz Türkiye'nin uzun yıllardan bu yana terörle mücadelenin en büyük acısını çekmiş ülkelerin başında gelmektedir. Hiç bir zaman terörle mücadeleyi iç siyaset malzemesi olarak görmedik. Bu bir milli meseledir. Milli meselede siyaset kurumunun milli güvenliği sağlamak konusunda bir araya gelme görev yükümlülüğü vardır. 'Zeytin Dalı Harekâtı'; önemli, sınır güvenliğimizin sağlanmasını ve terör unsurlarından arındırılmasını amaçlayan  harekâttır. Ülkemiz ve bölge huzurunun sağlanması için önem taşımaktadır. Milli güvenliğimiz her şeyin üstündedir. Harekâtın başarılı olmasını canı gönülden diliyoruz. Bu harekâtın millet  olarak arkasında olduğumuzun bilinmesini ve olmaya da devam edeceğimiz açıklıyoruz."

‘HAREKÂTIN ARKASINDA DESTEĞİMİZ TAMDIR’

'Zeytin Dalı Harekatı'nın atılması gereken bir adım olduğunu kaydeden Bülent Tezcan, Türkiye'nin bu süreçte taraflarla aktif diyalog içinde olması gerektiğini söyledi. Suriye'nin egemenliği ve toprak bütünlüğünün sağlanmasının önem taşıdığını vurgulayan Bülent Tezcan şöyle devam etti:

"Suriye genel stratejisiyle ilgili önemli birkaç noktanın hatırlanmasında yarar var. Terör örgütleriyle mücadelenin esas alınması ve bu harekâtın terör örgütlerini ortadan kaldırmaya dönük bir harekât olarak yürütülmesi gerekmektedir. Suriye'nin egemenliği ve toprak bütünlüğünün sağlanması önem taşıyor. Harekât bu noktaya odaklanmalı. Akıldan çıkarılmaması gereken en önemli şey bölgedeki güvenliktir. Bunun tahrip edilmesinin milli güvenliğimiz için ne büyük tehdit oluşturduğunu gördük. Strateji bu noktadaki bir siyasi çözüme odaklanmalıdır. Bölge barışı ancak bu siyasi çözümle sağlanabilir. Hem terörün ortadan kaldırıldığı hem de Suriye'nin egemenlik ve toprak bütünlüğünün güvence altına alındığı siyasi çözümün parçası olmalıyız. Türkiye'nin taraflarla aktif diyalog içinde olması gerekmektedir. Suriye, ABD, Rusya ve İran ile  aktif diyalog içinde bulunmak sorunun çözümü içinde önem taşımaktadır. Şanlı ordumuz önemli bir harekâta girişmiştir.  Bu harekâtın arkasında desteğimiz tamdır. Burnu kanamadan Mehmetçiğin hedefine ulaşıp ülkemize dönmesini arzu ediyoruz. Allah milletimize, askerimize yardımcı olsun. Milli güvenlik çerçevesinde atılacak adımların siyaset malzemesi ötesinde milli mesele olduğunu biliyoruz."

‘HAREKÂT ATILMASI GEREKEN BİR ADIMDI, BAHÇELİ KONUYU İÇ SİYASET MALZEMESİ HALİNE GETİRMESİN’

Bülent Tezcan, basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tezcan,  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ilişkin açıklamalarının anımsatılması üzerine şöyle dedi:

"Ne söyleyeyim Bahçeli'ye? Biraz önce söyledim bu mesele iç siyaset malzemesi yapılacak mesele değildir. Sayın Bahçeli'ye tavsiyem; ne iktidar ne muhalefet milli meseleyi iç siyaset malzemesi haline getirmesin. CHP'nin aldığı açık tutum, net duruş ve bu harekâta bu çerçevede verdiği destek Sayın Bahçeli'yi rahatsız etmiş ki bir şeyler söyleme ihtiyacı duydu. Sayın Bahçeli'nin milliyetçiliği kendi tekelinde  tutma çabası var. Genel Başkanımızın diplomasiyi hatırlatmasından rahatsız oldu.  Ya yeniden tarih okusun ya da  konuşma notlarını hazırlayan kişileri değiştirsin. 1920'li yıllar diyor; Atatürk hiç bir zaman diplomasiyi kaldırmamıştır, masadan. Zeytin Dalı' Harekâtı atılması gereken bir adımdı. Doğru bir harekâttır. Ama ‘diplomasiyi masadan kaldırmak’ demek siyasi çözümü unutmak ve yok etmek demektir. Bu uzun süreli bir çözümsüzlüğe teslim olmak demektir. Her ikisini birlikte yürütmemize hiçbir engel yoktur. Bu harekâta desteğimiz tamdır. Allah milletimize, askerimize yardımcı olsun. Bahçeli konuyu iç siyaset malzemesi haline getirmesin."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler