Cep telefonuyla gebelik testi !

Almanya Hanover Üniversitesi Optik Teknolojiler Merkezi'ndeki bilim adamları, ağırlıklı olarak biomoleküler alanında kullanılan Yüzey Plazmon Rezonans Sistemi'ni (SPR - Surface Plasmon Resonance) akıllı cep telefonlarına taşıdı. Elektronik bir teknik olan

Cep telefonuyla gebelik testi !

Almanya Hanover Üniversitesi Optik Teknolojiler Merkezi'ndeki bilim adamları, ağırlıklı olarak biomoleküler alanında kullanılan Yüzey Plazmon Rezonans Sistemi'ni (SPR - Surface Plasmon Resonance) akıllı cep telefonlarına taşıdı. Elektronik bir teknik olan SPR sistemi, optik değişim sayesinde biyolojik etkileşimlerin gerçek zamanlı ve yüksek doğruluk oranı ile belirlenebilmesini sağlıyor.

Akıllı cep telefonlarının kamera ve flaşına bağlı, kendi fiber optik sensörleri olan prototip, telefona yüklü bir uygulamayla çalışıyor ve sensörden gelen bilgi anlık olarak ekranda görülebiliyor.

Bilim adamları, cep telefonlarının kamera ve flaş ışığını kullanarak geliştirdikleri ilk örnekte, hedef madde olan gliserini başarılı bir şekilde tespit edebildi. Bu teknoloji kullanılmaya başlandığında, gebelik, diyabet ve zehirlenme gibi çeşitli durumlar anında akıllı cep telefonundan tespit edilebilecek.

Doktorlar sonuçları inceleyip teşhis koyabilecek

Gelecekte kullanıcılar, akıllı cep telefonlarına takacakları bu modülle kendilerine ait kan, ürin, tükürük ve ter gibi sıvıları test edebilecek, bunlara ilişkin bilgileri dijital olarak oluşturabilecek ve riskli durumlarda sonuçlar anlık olarak doktora gönderilebilecek. Doktorlar, hastasına ulaşmadan sonuçları inceleyip teşhis koyabilecek.

Modülün GPS ile entegresi sağlanarak, test sonuçlarına göre gerekirse telefon kişiyi en yakın eczane ya da hastaneye yönlendirecek veya ambulans çağıracak.

Ticari olarak piyasaya sürülmesi belki zaman alacak ancak ürün ile birlikte hasta, muayene için gün almadan bazı konularda kendi testlerini kendi yapabilecek hatta doktoruna gönderip hastaneye hiç uğramadan ilaç dahi yazdırabilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem